MS snubla i tredje periode mot serielederen: – Det er en brutal måte å tape på

(Frisk Asker - Manglerud Star 5-4). Manglerud Star ledet store deler av søndagens oppgjør i Askerhallen, men tapte kampen i den siste perioden.

ASKERHALLEN (Dagsavisen): Manglerud Star ble knallhardt straffet for utvisninger og ineffektivitet borte mot serieleder Frisk Asker.

MS leverte imidlertid også mye god ishockey. Spesielt i starten av kampen, og Robin Haglund Mathisen ga MS ledelsen midtveis ut i første periode.

Dette var Haglund Mathisens åttende scoring i serien, og det sjette på de siste fem kampene. Han har nå scora i fem kamper på rad.

Saken fortsetter under bildet.

Robin Haglund Mathisen er ikke bare den heteste målscoreren i Oslo om dagen. Ingen har gjort flere mål enn Manglerud Star-løperen de siste fem kampene. Forrige uke scoret han tre mål.

Robin Haglund Mathisen scoret i sin femte strake kamp for MS. Foto: Haakon Frydenberg Thon

Ole Holm doblet ledelsen med fem og et halvt minutt igjen av de første 20.

To i metallet

På tampen av perioden pådro imidlertid Manglerud Star seg to utvisninger, noe som gjorde at Frisk fikk starte andre periode med to mann mer, det utnytta de seg av, og Victor Granholm reduserte for vertene. Et drøyt minutt før andre periode var halvspilt scoret Drew O’Connor sitt første mål i MS-drakta, og sørga for at MS igjen var foran med to.

På tampen av andre periode reduserte Max Krogdahl for Frisk, med et skudd som nok Manglerud Stars keeper, Lars Haugen, burde ha tatt.

– Jeg syns det var to forskjellige kamper. Vi spilte godt i starten, men ikke så bra mot slutten. Vi gjorde mange dårlige valg og tok mange dumme utvisninger som ødela flyten vår, sier MS-trener David Livingston til Dagsavisen etter kampen.

Men MS var altså likevel foran med ett mål (2-3), før den siste perioden.

Men det varte ikke lenge. Før det var spilt tre minutter av siste periode hadde Sondre Bolling Vaaler utligna for Frisk.

Snaut tre minutter senere fikk Manglerud Stars Joachim Lunde Hermansen en to minutters utvisning, men det var MS som var nærmest å ta over føringen i kampen. Storebror, Joachim Engebråten Hermansen, kom nemlig alene med Henrik Fayen-Vestavik, MS-kapteinen fikk også pucken forbi Frisks målvakt, men i stolpen og ut.

I stedet for kunne Bobby MacIntyre sende Frisk i føringen et par minutter senere.

Like etter dette igjen smalt det i metallet fra MS nok en gang. Denne gang Håkon Nilsen.

Avgjort, eller ikke?

Man begynte å ane hvor dette kom til å bære, og da Magnus Geheb satt inn 5-3 med drøyt to minutter igjen av perioden virket det som slaget var tapt.

Men MS ga seg ikke, og 36 sekunder senere satt reduseringen, signert Jesper Öhrvall. Manglerud Star tok da keeperen for å jage en utligning, men de klarte aldri å skape det helt store i løpet av de siste 1.30.

Dermed ble det et knepent tap mot sterk motstand.

Kritisk til egne valg og dommerne

Stemningen var dermed laber i MS-garderoben etter oppgjøret.

– Det er bare fryktelig. Brutal måte å tape kampen på. Vi gjør dumme feil, og dommerne er ikke gode heller, sier Manglerud Stars assistenttrener André Lysenstøen til Dagsavisen.

Assistenttreneren var usedvanlig fåmælt like etter kampslutt. Han var misfornøyd med resultatet, hvordan de mistet seieren, men også misfornøyd med dommerne.

Da Frisk-keeper Henrik Fayen-Vestavik, få minutter før slutt, fikk lov til å holde pucken i flere sekunder i snaphansken før han kasta den ut, og spilte videre, holdt det på å koke over for Lysenstøen, som selv er tidligere keeper.

– Det er jo helt utrolig. Dommerne var ikke ordentlig på jobb i dag. Det må jeg ærlig innrømme altså. Ukonsekvente. Det var vanskelig for gutta å finne en linje å ligge på.

###

Manglerud Stars assistent- og keepertrener, André Lysenstøen. Foto: Haakon Frydenberg Thon

Fikk beskjed om å holde kjeft

Fra motsatt side av hallen hadde undertegnede gjort noen observeringer i de to spillerboksene. Frisk Asker sin var vesentlig mer høylytt og «på» dommerne under hele kampen. Ikke noe ufint, men de virket rett og slett litt mer «inne i kampen», enn gutta i MS-boksen.

Da vi spurte om hvorfor det ikke var litt mer trøkk i boksen til MS, var svaret overraskende.

– Vi fikk advarsel om at vi ville få utvisning om vi gjorde det. De (Frisk Asker) roper hele tida. Vi får beskjed om å holde kjeft. De kom over og sa de; « eg vil ikke gi dere utvisning, så slutt nå», sa de (dommerne), sier Livingston, før avslutningsvis oppsummerer:

– Jeg syns at i noen aspekter av kampen spiller vi ganske godt, i andre må vi lære. Vi må ha mer fokus og mer kontroll over følelsene våre, og gjøre det enklere når vi skal det. Vi må bli bedre på det.

Neste mulighet for Manglerud Star til å vise at de har lært av kveldens feil kommer torsdag. Da er det en ny bortekamp som venter. Denne gang i Sarpsborg, mot Sparta.

Frisk Asker – Manglerud Star 5-4 (0-2, 2-1, 3-1)

1. periode: 0-1 (9.54) Håkon Nilsen (Robin Haglund, Mathias Trygg), 0-2 (14.31) Ole Julian Bjørgvik Holm (Haglund, Petter Andersen).

2. periode: 1-2 (21.02) Viktor Granholm (Mats Frøshaug, Jimi Kuronen), 1-3 (28.53) Drew O'Connor (Kjetil Martinsen, Mats Henriksen), 2-3 (39.22) Max Krogdahl (Hampus Gustafsson, Bobby Macintyre).

3. periode: 3-3 (42.48) Sondre Vaaler (Frøshaug), 4-3 (47.04) Macintyre, 5-3 (57.38) Magnus Geheb (Anders Bastiansen), 5-4 (58.14) Jesper Öhrvall (Mats Trygg).

Utvisninger: Frisk Asker 5 x 2 min., Manglerud Star 5 x 2 min. og 2 x 10 min.

Spilt lørdag: Narvik – Storhamar 0-3 , Stjernen – Grüner 7-1 , Vålerenga – Sparta 4-2 , Lillehammer – Stavanger 1-6 .