MS slo tilbake etter skrekkåpning hjemme mot Narvik

(Manglerud Star - Narvik 3-2 (1-2, 1-0, 1-0)): MS lå under med to mål før halve førsteperiode var spilt på hjemmeis. Så snudde MS kampen.

Manglerud Ishall (Dagsavisen): Med tap hjemme mot nyopprykka Narvik ville MS vært åtte poeng bak nordlendingene, men etter torsdagens 3-2-seier skiller det nå kun fem poeng, etter at Manglerud Star starta sesong med -3 poeng.

– Dette var viktig. Veldig fornøyd med tre poeng og seier. Vi får ta med oss det positive, sier Manglerud Stars assistenttrener, Ove Sundelius til Dagsavisen etter kampslutt.

Men det skulle ta litt tid før Sundelius og co. fikk noe positivt å ta med seg. Starten på kampen var nemlig grusom.

To i sekken

Etter kun halvannet minutt hadde Viktor Jörnevik satt 0-1 bak Ole Morten Furseth, og MS så rett og slett fryktelig svake ut. Narvik skapte flere sjanser, og etter 07.53 satt helt fortjent nummer to, signert samme mann, etter en svak retur fra MS-keeper Ole Morten Furseth.

– Det er jo en forferdelig start. Da gjør vi det ikke lett for oss selv, sier Sundelius.

– Denne kampen var vel spennende nok i utgangspunktet?

– Absolutt. Vi trenger ikke å havne to bak, men det å klare å komme tilbake var jo bra da. Det er oppløftende, sier Sundelius.

– Hva er det som går galt i starten?

– Det er vanskelig å si. Gutta virker klare for kamp, og når de kommer ut på isen så er det ingenting. Ingenting av det vi har snakka om blir gjort. Vi blir halvveis, og så kommer vi ikke ut, og vi gir bort alt sammen, svarer Sundelius.

Overtenning?

Narvik skapte flere sjanser i åpningen av kampen, og fikk veldig mye plass foran hjemmelagets målvakt. Det skremte Sundelius.

– Det er litt overtenning da. Vi vil mye, men så er det greit å vite hvor du er i forhold til mål da. I spillestilen vår så skal vi jo overbelaste, men vi skal jo ikke ha hele laget i et hjørne. Da må du i hvert fall vinne pucken, sier Sundelius med en liten latter.

Viktig for svensk import

Men det skulle snu. Halvannet minutt før første pause styrte en av Manglerud Stars nye, svenske importer inn reduseringen.

Fem minutter ut i andre periode utlignet Steffen Ratejczak med et nydelig håndleddsskudd bort i lengste hjørne, og sju minutter ut i tredje perioden satt Manglerud Stars andre importsvenske inn sitt første mål for sesongen, og sikret MS seieren.

– Det var Viktig at Gustaf (Berling) scora også. Både for oss, og han. Har ikke vist veldig mye fram til nå, så det var bra, sier Sundelius.

– Og Steffen Ratejczak scorer med et fint skudd?

– Veldig positivt. Så får vi ta med oss det videre til en tøff kamp nå i helga, svarer Sundelius.

Lang fredag

Lørdag venter nemlig Stavanger Oilers på bortebane. MS-spillerne derfor ikke mye tid til å nyte den viktige seieren mot Narvik.

– I morga (fredag) trener vi en snau time, spiser sammen, og så er det rett på bussen til Stavanger. Så er vi vel fremme der forhåpentligvis klokka fire på natta. Sover, spiller kamp klokka fire, og så setter vi oss på bussen hjem igjen, sier Sundelius.

– Det er tur med gutta. Bare å glede seg, ler han.