Sport

MS brøt tapsrekka mot Lillehammer

(Manglerud star - Lillehammer 3-2). Manglerud Star hadde ikke tatt tre poeng hjemme mot Lillehammer siden september 2015. Søndag kveld kom den endelig.

MANGLERUD ISHALL (Dagsavisen): Lillehammer har hatt et meget godt tak på Manglerud Star de siste sesongene, og sto med 14 seire på rad mot østkantklubben før søndagens møte. Vi må tilbake til januar 2017 for å finne forrige MS-seier mot opplendingene. Da kom seieren etter forlengning i Kristins Hall. Forrige trepoenger kom i samme hall ett år tidligere.

Hjemme på Manglerud må vi enda lenger tilbake i tid for å finne forrige trepoenger. 13. september 2015. Det er over fire år siden.

Dermed var det ikke rart at MS-spillerne var høyt oppe etter 3-2-seieren søndag kveld. Men trener Dave Livingston tok det hele med stor ro.

- Vi har fortsatt mange poeng å ta igjen, og en jobb å gjøre, sier han til Dagsavisen etter kampen.

Ti poeng bak Narvik

En svak sesongstart har sørget for at MS lå 14 poeng bak Narvik før torsdagens møte med nettopp Narvik. Med seier etter forlengning i nord, og full pott hjemme mot Lillehammer er imidlertid gapet skrumpet ned til ti poeng.

Selv om Livingston tilsynelatende ikke var over seg av begeistring var han likevel klar på at seieren mot Lillehammer var viktig.

- Det er en stor seier for oss, mot et lag som har fire gode rekker. Det er en god prestasjon. Vi var klare på at seieren mot Narvik ikke ville ha så mye å si om vi ikke klarte å få med oss noe herfra i dag, sier Livingston.

Back med poeng i sin fjerde kamp på rad

Og det så ut til at MS-gutta var klare for oppgaven fra start, og var soleklart best de første 20 minuttene. Det var lite å si på at Håkon Nilsen, som hadde målpoeng i de tre siste kampene, sørget for 1-0-ledelse til første pause. Dermed står backen nå med poeng i de fire siste kampene. Tre mål, og tre assist.

I andre periode ble det imidlertid tyngre for MS, og Stephan Vigier sørget for 1-1. I en av reklamepausene raste Livingston i spillerboksen til MS.

- Vi skyter ikke. Vi får ikke pucken på mål, skuddene våre blir blokkert hele tiden. De andre får puckene på mål hele tiden. Jeg forstår ikke hvorfor ikke vi kan klare det, forklarer Livingston.

Elkins' første

Etter en svakere tredjeperiode var MS tilbake igjen i tredje periode, og Kjetil Martinsen, og nyervervelsen Corey Elkins scoret hvert sitt mål, hvilket gjorde at MS hadde en 3-1-ledelse. Kjetil Martinsens mål var det første mot et annet lag enn Storhamar denne sesongen (fire mål totalt, tre mot Storhamar). Mens Elkins gjoprde sitt første i MS-trøya etter overgangen for halvannen uke siden.

Holdt på å rote vekk seieren

MS holdt unna et tiltakende Lillehammer-press, og da Adrian Saxrud Danielsen pådro seg en to minutters utvising med 1.44 igjen av den siste perioden så det ut til å bli en rolig seilas inn til tre poeng for MS. Men så enkelt ble det ikke.

Gjestene tok ut keeperen og fikk reduseringen ved Brendan Harms, sju sekunder før full tid. MS trengte likevel kun å vinne den siste droppen for å innkassere seieren, men pucken ble plukket opp av Lillehammer, som med fem sekunder igjen feide pucken inn i offensiv sone. Den traff MS-back Nilsen, og ble liggende åpen for Brendan Ellis, som klemte til på direkten. Skuddet nådde aldri fram til Fröberg i MS-målet, men la seg i stedet for til rette for Lillehammers toppscorer, Vigier, som klemte til. I et tidel droppe Mangleruhallen at Vigier på mirakukuløst vis kom til å utligne for Lillehammer, men skuddet gikk utenfor.

- Vi snakka med Håkon om det. Med sekunder igjen skal han bare slippe den pucken ned i rundvantet og låse den opp der, ikke prøve å stoppe den midt i sonen. Forhåpentligvis lærer han av det, sier Livingston, som til slutt kunne juble.

- Det var en tøff hockeykamp. Kampen i Narvik var også tøff. Vi har spilt tre gode kamper nå; mot Stavanger, Narvik og i dag. Jeg synes likevel at kampen i Narvik var bedre enn den vi leverte i dag, men jeg er glad. Det er fint å vinne. Samtidig har vi en lang vei å gå, mange poeng å ta igjen. Dette var en god uke, vi tar med oss fem poeng, men neste uke vil jeg ha seks, sier Livingston.

Da venter Frisk Asker og Storhamar.

Keeperdilemma

Et spørsmål som har vært stilt ofte denne sesongen er: Er Oscar Fröberg god nok i mål?

MS mente nei, og hentet inn kanadieren Brent Moran tidligere i uka. Han var ikke klar til kamp mot verken Narvik eller Lillehammer i kveld. Samtidig har Fröberg våknet og spilt tre meget gode kamper. Mot Lillehammer endte han opp med 94 i redningsprosent, og var avgjørende for at MS fikk med seg alle tre poengene.

MS har nå så mange utlendinger på laget at en må sitte på benken. Det kan fort bli nyervervelsen Moran.

- Fröberg har vært veldig bra etter at det ble klart at Brent kom. Han visste det før Stavanger-kampen, og har levert over 90 i redningsprosent i de tre siste kampene. Han kommer til å spille neste også, sier Livingston, som påpeker at Fröberg må spille seg ut av laget før det blir plass til Moran.

- Det er en litt spesiell situasjon, innrømmer han.

Mer fra Dagsavisen