Sport

MS åpner for tilskuere mot Vålerenga

Styreleder i Manglerud Star, Birger Vestby, gleder seg til å slippe inn 200 tilskuere til torsdagens treningskamp mot VIF.

Torsdag tar Manglerud Star imot Vålerenga til det som vil bli den andre treningskampen mellom de to lagene. MS vant det første oppgjøret 3-2 etter straffeslag, foran neste tomme tribuner, forrige torsdag.

Les hva Morten Ask og Dave Livingston hadde å si etter forrige kamp: Fysikk og finesse da MS slo Vålerenga

Denne torsdagen vil det imidlertid bli mulighet for publikum til å se lagene. MS har nå åpna for billettsalg via Vipps. Styreleder i Manglerud Star, Birger Vestby, gleder seg til å få besøk i hallen.

– Det er jo mye morsommere med litt publikum, så det gleder vi oss til, sier han til Dagsavisen.

Ville ha kontroll

MS har allerede rukket å spille to treningskamper på egen is. Den nevnte kampen mot Vålerenga, og på søndag var Stjernen på besøk. Der var det heller ikke salg av billetter.

– Hvorfor solgte dere ikke til de to første kampene? Og hva har endret seg?

– Det er litt fordi vi ønsker å ha kontroll på alt det med smittevern og sånn. Det å skrive i en bok er sikkert bra nok, men vi har lyst til å ha det digitalt. Nå bruker vi Vipps. Der kan du lege inn både mobilnummer, hjemkommune og fullt navn – samtidig som du betaler, og så er det bare å vise fram betalinga i døra, og vi har kontroll på hvem som er her, forklarer han.

Prisen vil være 100 kroner, og sesongkortinnehavere slipper gratis inn, opplyser han om videre.

Les livebloggen fra kampen mellom Manglerud Star og Stjernen her

Håper det går bra

Det har også vært en mer praktisk årsak til at MS ikke har ønsket publikum velkommen til de to første kampene.

– Det er også på grunn av kiosken. Den har ikke hatt varer, og derfor har vi ikke kunnet åpne den. Nå er det på plass, og det er veldig hyggelig og bra, sier Vestby.

Han håper at alt vil gå smertefritt for seg, og at det ikke dukker opp noe smitte i forbindelse med kampen, slik at de kan fortsette å invitere publikum til Manglerudhallen også i de kommende treningskampene.

– Det skal merkes opp der oppe i kiosken, og bli satt opp nye sånne A4-ark med hvordan vi skal forholde oss i hvert rom, sier han og fortsetter:

– Hvis det ikke kommer noe smitte, så vil vi fortsette å stenge, men får vi smitte så stenger vi jo umiddelbart. Vi håper at det vil flyte bra, slik at vi kan fortsette å ha åpent. Det er viktig for oss å ha publikum.

Ny daglig leder

Samtidig kan Vestby opplyse om at Manglerud Star har fått på plass ny daglig leder.

– Det er Ann-Brit Thorkildsen som er daglig leder nå, sier Vestby som også er fornøyd med å ha fått på plass ny arrangementsansvarlig (Lene Johnsen).

Thorkildsen er for øvrig svigermoren til MS-spiller Mathias Trygg.

Vestby er fornøyd med å ha fått på plass begge de to nye, selv om de er kjente fjes i klubben fra før av, men i andre verv og posisjoner.

– Det er veldig mye positive ting som skjer nå. Vi jobber veldig godt nå på tvers i hele klubben. Ikke noe turbulens. Det er kontroll på folk og det er rolig stemme når vi prater med hverandre, avslutter Vestby.

Se intervjuet vi gjorde med Birger Vestby før den første treningskampen mellom Manglerud Star og VIF her:

Mer fra Dagsavisen