Mowinckel utenfor pallen etter feil like før slutt

Ragnhild Mowinckel øynet håp om medalje før VM-utforen søndag, men endte utenfor pallen etter en feil like før slutt.

 

Fra startnummer seks var Mowinckel en av medaljefavorittene på distansen hun tok OL-sølv på i 2018.

Den norske utøveren lå meget godt an etter den tredje mellomtiden, men gjorde en skjebnesvanger feil og havnet langt ut i en av de siste svingene før slutt. Den kostet henne en pallplass.

– Det som irriterer meg mest var slutten, der jeg prøvde å presse meg sammen, men merket bare at farten bare døde. Men hallo. Jeg skal være fornøyd med det her. Det er ingenting jeg får gjort med det, uttalte Mowinckel, som tok bronse i superkombinasjonen på fredag, til NRK etter løpet.

Ny mulighet torsdag

– Det var mye bra kjøring inni der, så jeg er veldig fornøyd med det, fortsatte Mowinckel, som ble nummer fem.

Hun har nå en sjanse igjen til gull i mesterskapet – storslalåmen på torsdag.

Etter at seks løpere hadde kjørt, la moldenseren seg på 2. plass, ti hundredeler bak Lindsey Vonn. Men fra startnummer ni smadret Ilka Stuhec fra Slovenia samtlige konkurrenter og tok en overlegen ledelse. Hun var hele 0,49 foran Vonn, som kjørte sitt siste renn søndag.

Vonn avsluttet med bronse

Bronsemedaljen til Vonn er det siste hun gjør i en alpintbakke. Amerikaneren ender med det på 81 verdenscupseirer, fem bak rekordholder Ingemar Stenmark. I tillegg har hun to VM-gull og et OL-gull på CV-en.

Likevel var ingenting avgjort selv om de antatt beste kjørte tidlig. Fra startnummer 19 overrasket Corinne Suter stort og la seg på 2. plass, 0,24 bak Stuhec.

20 år gamle Kajsa Vickhoff Lie kjørte godt gjennom hele løypa og var i mål på en 19. plass, 1,34 bak Stuhec. Etter endt målgang var juniorverdensmesteren i utfor i godt humør og fikk hele tribunen med på bølgen. Plasseringen er hennes beste som seniorutøver.  (NTB)