Mourinho så et United som burde vunnet

(Manchester United - Arsenal 2-2). Arsenals ubeseirede rekke er nå oppe i tjue kamper etter å ha spilt 2–2 mot Manchester United, i det som var en svært underholdende kamp på Old Trafford.

Av Mia Becker

Det var duket for toppkamp da Manchester United tok imot Arsenal på Old Trafford. Det var første gang siden 1986 lagene møttes uten Arsène Wenger eller Sir Alex Ferguson på sidelinjen.

Hjemmelaget har hittil hatt en meget svak sesong og spilte 2–2 mot Southampton i forrige runde. Mens United har slitt, har derimot Arsenal plassert seg topp fire. I forrige runde knuste London-laget til slutt Tottenham 4–2. Det er imidlertid hjemmelaget som kommer best i gang, uten at de maktet å produsere de store målsjansene.

Dårlig keeperspill

Men bortelaget slapp inn i kampen og la føringer på omgangen. Midtveis i første omgang var det aldri noen tvil om hvilket lag som trillet mest ball på Old Trafford. Og etter 26 minutter tok gjestene ledelsen på et hjørnespark. Arsenal ble praktisk talt «saved by the bell», da det ristet i klokka til dommer André Mariner som markerte for at ballen var over målstreken bak Uniteds keeper David de Gea. Målscorer var Shkodran Mustafi.

Kun fire minutter senere fikk vertene sin revansj på et frispark på tjue meter. Det var Marcos Rojo som skjøt ballen knallhardt mot det høyre hjørnet, men Bernd Leno i Arsenal-buret reddet i full strekk. Returen havnet i beina på Ander Herrera, som sendte ballen inn i feltet til Martial som utlignet for United. Reprisen viste hjemmelaget var heldig ettersom Herrera sto i offside i det frisparket til Rojo ble sendt av gårde.

Spenningen fortsatte

Andre omgang ble ikke mindre spennende. Først gikk Gunners opp i ledelsen ved Alexandre Lacazette. Arsenal-spilleren ble felt av to United-spillere, men klarte likevel å sette ballen i mål. Man kan kalle det nok et merkelig mål for gjestene. Men det gikk ikke mer enn snaue minuttet før hjemmelaget reduserte. Jesse Lingard var våken foran mål og utnyttet et svakt Arsenal-forsvar.

Unai Emerys menn la inn et realt nådestøt, og var svært nære å ta ledelsen. I overtiden banket Mkhitaryan en retur i mål fra død vinkel, men scoringen ble annullert for offside. Det ble ingen ytterligere scoringer på Old Trafford, og det endte uavgjort i det som var en svært underholdende kamp.

Mourinho skulle nok helst sett at United ikke tapte poeng i denne kampen. Arsenals ubeseirede rekke er oppe i tjue kamper.

– Jeg fikk se innsats, fart og ferdigheter. Vi slipper inn to tabbemål og vi skaper masse sjanser med et lag sterkt svekket av skader. Jeg har ingenting å klage over annet enn at vi burde vunnet kampen, sa Mourinho til Sky Sport etter kampen.

Elyounoussi inn for Southampton

I den senkampen Harry Kane for at Tottenham kunne gå til pause med ett måls ledelse mot Southampton. I andre omgang doblet Lucas Moura Spurs ledelse på Wembley, før Son Heung-min økte hjemmelagets ledelse ytterligere til 3–0. Tottenhams keeper Hugo Lloris leverte flere strålende redninger, men ut i overtiden røk nullen bak siste skansen. Dermed vant Tottenham til slutt 3–1 på hjemmebane.

Mohamed Elyounoussi kom inn og fikk spille de ti siste minuttene for Southampton. (NTB)

Engelsk eliteserie fotball onsdag, 15. runde:

Burnley – Liverpool 1-3 (0-0)

Mål: 1-0 Jack Cork (54), 1-1 James Milner (62), 1-2 Roberto Firmino (69), 1-3 Xherdan Shaqiri (90).

21.741 tilskuere.

Everton – Newcastle 1-1 (1-1)

Mål: 0-1 Salomón Rondón (19), 1-1 Richarlison (38).

39.350 tilskuere.

Fulham – Leicester 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Aboubakar Kamara (42), 1-1 James Maddison (74).

22.881 tilskuere.

Stefan Johansen var ikke i troppen til Fulham.

Manchester U. – Arsenal 2-2 (1-1)

Mål: 0-1 Shkodran Mustafi (26), 1-1 Anthony Martial (30), 1-2 Alexandre Lacazette (68), 2-2 Jesse Lingard (69).

74.507 tilskuere.

Tottenham – Southampton 3-1 (1-0)

Mål: 1-0 Harry Kane (9), 2-0 Lucas Moura (51), 3-0 Heung-Min Son (55), 3-1 Charlie Austin (90).