Mourinho raser mot VAR: – Det latterligste jeg har sett

Tottenham-manager José Mourinho kommer bare på én VAR-tabbe som var større en torsdagens annullerte mål mot Sheffield, nemlig «redningen» til Ørjan Nyland.

Spurs tapte 1-3 mot Sheffield på Bramall Lane, i en kamp der videodømmingen stjal showet.

Like etter at Sander Berge scoret sitt første Premier League-mål, trodde Harry Kane at han hadde utlignet for Tottenham, men videodømmingen ville det annerledes. Reprisene viste at ballen var innom armen til Lucas Moura idet brasilianeren ble felt.

Annulleringen var dermed korrekt, men regelverket om videodømming forhindret at Spurs i gjengjeld kunne få et korrekt frispark i meget god posisjon for fellingen av Moura.

– Vil ingen ende ta

Mourinho beskrev hendelsen som det viktigste i kampen og kunne bare komme på én situasjon som var mer absurd.

– Målet Sheffield scoret mot Aston Villa er soleklart det latterligste jeg har sett. Målet i dag er nummer to på listen. Men problemet er at det er både to, tre, fire, fem, seks latterlige avgjørelser. Det vil ingen ende ta, sa manageren til  TV 2.

Målet Mourinho først siktet til, omhandler Aston Villas Ørjan Håskjold Nyland som slapp unna med en stor tabbe da mållinjeteknologien ikke fungerte i 0-0-kampen mot Sheffield United i juni.

Nordmannen mistet ballen før han fikk fatt i den igjen etter et innlegg. Samtidig rygget han inn i eget nett. TV-reprisene avslørte at ballen var klart over streken, men systemet reagerte ikke.

Satser på europaligaspill

Med tap mot Sheffield ligger Tottenham på 9.-plass i ligaen og har ni poeng opp til Chelsea på 4.-plass.

– Det er mange kamper igjen, selvfølgelig. Men ved å tape dette poenget tapte vi en stor mulighet til å tette luken. Nå må vi bare fokusere på å ta poeng og prøve å ende på en plass som gir oss europaligaspill fordi mesterligaen er praktisk talt umulig, sa Mourinho.