Sport

Møter Lillestrøm i test

Grorud har avtalt treningskamp mot Lillestrøm. Men nå drar spillerne på ferie.

Etter tidenes lengste treningsperiode vet omsider Grorud at de får debutere i OBOS-ligaen i begynnelsen av juli.

Men det er også alt de vet.

– Om to uker starter vi «preseason 3», skriver Grorud-trener Eirik Kjønø i en e-post til Dagsavisen.

Til nå har det vært karantene, begrensede treninger og venting på avklaring av datoer. Men Grorud er en av få klubber som har avtalt tre treningskamper allerede. Men også dem med forbehold.

Les også: Grorud-sjefen etterlyser større forutsigbarhet: – Det er vanskelig (DA+)

LSK i siste test

Dersom alt går etter planen vil Grorud møte Kongsvinger borte 16. juni, Strømmen hjemme 21. juni, før det blir en generalprøve mot Lillestrøm den 27. juni. Den kampen er det foreløpig ikke avgjort om skal spilles på Grorud eller på Lillestrøm.

– Disse kampene vil flyttes, dersom seriestarten flyttes, understreker Grorud-treneren.

Det kan også bli endringer hvis ligaoppsettet for OBOS-ligaen endres.

I den opprinnelige planen skulle Grorud møtt LSK på Åråsen 16. mai, kommende lørdag.

Eksempelvis ønsker ikke Lillestrøm å spille på kunstgress uka før seriestart, hvis den skal spilles på naturgress.

Men usikkerhet og endringer er man blitt godt vant med på Grorud.

Les også: Kommentar: Nå er det på tide med en idrettsminister

Vanskelig marked

Kjønø virker likevel godt fornøyd med å ha fått spikret tre kamper i et marked som er rimelig begrensa, av flere årsaker.

– Vi kan kun møte OBOS-lag. Så det var litt kamp om kampene, skriver han.

Divisjonskollega KFUM har eksempelvis ikke avtalt noen treningskamper ennå.

– Det har vi ikke planlagt ennå. For vi vet ikke nok, og dermed er det bortkasta energi for vår del, tenker jeg, sier Stenberg, som likevel ikke utelukker at trener Jørgen Isnes, og trenerteamet har begynt å kikke på mulige alternativer, er beskjeden fra daglig leder i KFUM, Thor-Erik Stenberg.

Tar ferie

Tirsdag valgte både KFUM og Grorud å ta en to ukers ferie, Stenberg i KFUM forklarer bakgrunnen for valget:

– Når vi har kommet så langt som nå, så vil det ikke bli noen ferie i sommer. Samtidig er det godt for gutta å få en pust i bakken nå. Vi kommer kanskje til å spille til desember når vi kommer i gang, sier han til Dagsavisen, og legger til:

– Det var jo oppkjøring i februar/mars. I tillegg har det blitt masse egentrening, og «koronatrening». Da går du litt trøtt. Det blir fint å lade batteriet før en ny oppkjøring da vi vet vi kommer i gang med kamper.

Kan få et dilemma

Det er nemlig bare spillerne i eliteserien som kan trene som vanlig foreløpig, men med den konsekvens at spillerne blir satt i karantene.

Det kan bli vrient for spillerne i divisjonen under. Nå håper man det blir en ny evaluering av elitelagenes treninger om to uker. Daglig leder i Grorud, Jon Ole Reinhardsen, vil foreløpig ikke si noe om deres muligheter for å sette spillerne i karantene.

– Vi ser på mulighetene for hvordan vi kan løse ting når det nærmer seg. Vi er for tidlig i prosessen om hvordan vi kan løse dette akkurat nå, sier han til Dagsavisen.

Men et dilemma som kan oppstå for fotballen er følgende: Dersom alle, bortsett fra et par klubber, kan sette spillerne i karantene, og trene for fullt, skal de da få lov? Skal man følge det demokratiske prinsippet, eller skal man velge en fair play-løsning, der alle må kunne starte samtidig?

I KFUM er man nemlig ganske sikre på at man kan sette spillerne i karantene.

– Vi i KFUM tror vi klarer å håndtere at flertallet av våre spillere kan gå i karantene. Men det er krevende, spesielt for spillerne, sier Stenberg.

Reinhardsen i Grorud ønsker ikke å spekulere i dette, men håper i det lengste at spørsmålet kan unngås.

– Det har skjedd så mye på kort tid, at to uker er langt fram i tid nå. Jeg håper bare at de som har fått klarsignal nå (eliteserien) klarer å gjøre det de skal, og har fått beskjed om. Da kan vi gjøre en evaluering på hvordan det har gått, og forhåpentligvis kan man starte vanlige treninger, uten å måtte i karantene, i løpet av forholdsvis kort tid, avslutter han.

Mer fra Dagsavisen