Sport

Mot syltynt OL

Norge kan gjøre sitt svakeste sommer-OL siden 1984. Men Andreas Thorkildsen vil være med.

Mens ungdoms-OL pågår på Lillehammer, er Toppidretts-Norge bekymret for hva som skal skje i Brasil til høsten. 171 dager før OL i Rio de Janeiro ser de norske medaljesjansene syltynne ut. Bare håndballjentene reiser dit som favoritter.

Thorkildsen prøver

I går meldte treneren til Andreas Thorkildsen, Åsmund Martinsen, at Thorkildsen er i rute foran sitt planlagte comeback. OL-vinneren fra Aten 2004 og Beijing 2008 blir vårens store spørsmålstegn.

Akkurat nå er han å se i Vallhall der han inntar gressmatta når Vålerenga er ferdig med sine formiddagsøkter.

Thorkildsen gjennomgikk en hofteoperasjon i 2014 og sto over hele fjorårssesongen, men har hele tida hatt OL i Rio i tankene.

– Andreas trener veldig bra. Vi holder oss i Valhall og kommer til å fortsette treningen der. Akkurat nå er vi inne i en spennende periode med opptrappingen av kastingen. Vi håper at Andreas skal være tilbake i konkurranse i Eugene 28. mai, forteller trener Åsmund Martinsen til NTB.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Tre lag?

For toppidrettssjef Tore Øvrebø blir de neste månedene spennende. For paradokset er at i mangelen av vinnerkandidater kan Norge stille med den største troppen noensinne. Men det forutsetter at tre lag kvalifiserer seg. Håndballjentene er allerede klare, i mars skal fotballjentene prøve å bli det og i april skal håndballgutta prøve å sikre en OL-plass for første gang siden 1972. Bak disse er det en rekke spørsmålstegn:

Hvor mange friidrettsutøvere får vi med? Pr. i dag er ingen kvalifisert.

Hva gjør Olaf Tufte? Skal han satse i single- eller dobbeltsculler?

Sist Norge kom hjem fra sommer-OL uten gull var i Los Angeles i 1984. OL åpner i Rio de Janeiro 5. august og avsluttes 21. august. Arrangøren sliter både med Zikaviruset og svak økonomi.

LES OGSÅ: Kenya kan droppe OL i Rio

Mer fra Dagsavisen