Sport

Mørk: - Det er mange som ikke liker meg

Nora Mørk styrer unna det meste av nettaviser og sosiale medier under EM. –Jeg kan bli lei meg av hva folk sier om meg, sier hun til NTB. Søndag kan hun bli toppscorer i EM.

Bilde 1 av 2

Av Espen Hartvig

GØTEBORG: Søndag spiller Norge – som klar favoritt – finale mot Nederland. Torsdag gikk tidenes mestscorende norske landslagsspiller, Kjersti Grini med 1003 scoringer, ut med et forsvar av Mørk.

Det den gamle storskytteren mener er at Mørk ofte får kritikk altfor tidlig.

- Det irriterer meg hvor raske mange er til å si at hun blir ivrig og koker. Hun er allerede i en klasse for seg når det gjelder å jakte mål. Og denne spisskompetansen skal hun bruke og utvikle akkurat som hun gjør. Det er gull verdt for Norge, sa Grini til NTB.

Tøft på toppen

Mørk har fått referert Grinis synspunkter av NTB og reagerer slikt.

- På toppen blåser det mest. Det er mange som liker meg, og det er mange som ikke liker meg. Slik er det og vil det alltid være, sier Mørk til NTB.

- Det er ikke alltid like kult når det står på og man blir kritisert. Jeg er et menneske jeg også, og jeg blir lei meg innimellom og preget av hva folk sier. Jeg prøver å lese minst mulig i mediene når jeg er her i EM. Det funker veldig bra for meg.

- Jeg streber hele tiden etter å være blant de beste i verden. Når jeg treffer toppnivået mitt, vet jeg at jeg er med der. Men det er alltid det siste man blir husket for, og derfor må man bare jobbe for å bli bedre.

Mørk kan bli EMs toppscorer. Hun er oppe i 41 mål så langt. Norge er stor favoritt i finalen mot Nederland. Lagene møttes i bronsefinalen i OL og da vant de norske jentene med ti mål. (NTB)

Mer fra Dagsavisen