Sport

Monsen fikk seier direkte

LANGRENN: På de siste fem meterne viste Eirik Brandsdal sine fantastiske egenskaper og fikk foten de nødvendige centimeterene først over målstreken.

Arild Monsen (51) kom inn som norsk sprinttrener foran denne sesongen, og han la lista høyt fra første minutt. Moldenseren ble hentet inn etter fire år som svensk suksesstrener. Den norske debuten endte med seier i minitouren i Kuusamo. Det så ikke slik ut, men en utrolig sluttspurt endte med norsk seier foran Teodor Petersson.

- Jeg var litt frustrert. De andre løperne omringet meg, men til slutt fant jeg en åpning. Og så kunne jeg angripe, forteller han om innspurten på oppløpssida.

Og Arild Monsen strålte.

- Sprintseier i første forsøk. Det kunne ikke vært særlig bedre. Når vi fikk vinneren på den måten vi gjorde, har vi lyktes med noe av det vi har jobbet med. Dette gir oss selvtillit, sier han, som også fikk se at Ola Vigen Hattestad gikk seg inn til en 4.-plass.

Og om Brandsdal:

- Dette gir oss selvtillit. Vi viser at vi ikke lar oss herje med.

- Han har jobbet veldig bra og har kjørt litt lengre turer enn tidligere. Han er blitt sterkere og blitt mer av enn stayer, tror jeg. Det hadde gitt dårlig odds at han skulle vinne etter at han lå sist i bunnen av bakken.

Landslagssjef Vidar Løfshus likte også det han så i sprintfinalen. I de siste sesongene har det ikke vært hverdagskost at en norsk sprinter har herjet på oppløpet slik Brandsdal gjorde i går.

Mer fra Dagsavisen