Møller Dæhlis spilletid i år: Ett minutt

Mats Møller Dæhli fikk i fjor spilletid av Lars Lagerbäck hver gang han ikke var ute med skade. I år er det blitt med ett innhopp på ett minutt.

Av Sjur Natvig

SANDVIKA: – Det er tøff konkurranse nå, men det er sånn det skal være. At laget vinner er det viktigste, så får jeg bare jobbe på og fighte for plassen, sier han.

Dæhli var ubenyttet reserve mot Australia og Island, mens han kom inn fire minutter på overtid i borteseieren mot Albania i mars.

– Jeg har veldig lyst til å være med, og jeg jobber knallhardt for det, men det er ikke så mye man får gjort på samling. Jeg må være god i klubb og fortsette å utvikle meg, og så må jeg gripe de sjansene jeg eventuelt får. Hvis jeg får spille mot Panama så gleder jeg meg veldig til det. Da skal jeg gi alt.

Også denne sesongen ble Dæhli satt tilbake av skadeproblemer, og de to landskampene han mistet i fjor høst var på grunn av det.

– Sesongen sluttet veldig fint for min del. Da fikk jeg spille fast i St. Pauli, fant tilbake til meg selv og spilte fulle kamper uten skadeproblemer. Da kom formen automatisk. Neste sesong ber jeg om en skadefri sesong, sier han til NTB.

– Ennå har jeg ikke opplevd en hel sesong uten skader. Det ville vært veldig fint. Da har jeg alle muligheter til både å spille på landslaget og gjøre det bra i klubben.

Spesielt derby

Han har i halvannen sesong vært leid ut til St. Pauli fra Freiburg, men nå tyder mye på at overgangen gjøres permanent.

– Det er godt mulig at det skjer, men det er ikke avklart, sier han.

Han trives godt i Hamburg og takker ikke nei til spill i byderbyer mot HSV etter at byens mest kjente klubb rykket ned til 2. Bundesliga for første gang.

– Hver eneste hjemmekamp har vi 30.000 tilskuere uansett hvem vi møter. Det er noe helt eget å spille for St. Pauli, men det gutta har fortalt om kamper mot HSV er veldig spesielt og høres spennende ut.

Ekkel motstander

Onsdag er Panama en uvant og muligens ubekvem motstander for Norge.

– Ingen kamper er enkle, men Panama er kyniske og litt ekle å møte. De har ferdigheter og kommer til å gjøre det vanskelig for oss. Vi må være klare for det, men om vi fortsetter som vi har gjort så har vi alle muligheter til å vinne igjen, sier Dæhli.

– Gutta som har spilt de siste kampene har imponert veldig. Vi har typer som Markus Henriksen og Stefan Johansen som står opp og viser seg som virkelige ledere, og så har vi Kristoffer Ajer, Sander Berge og andre unge som kommer opp i tillegg. Det er en fin balanse som er veldig lovende, vurderer han.

– Men alvoret har ikke startet ennå, så vi må bare fortsette å jobbe knallhardt, sier han.

PS. Norge - Moldova har avspark klokka 19.00 onsdag og sendes på TV 2. (NTB)