Moldes stjerneinnbyttere herjet – europadrømmen knust for Odd etter 1-4-tap

(Odd - Molde 1-4). Odd gikk mot en sterk seier mot Molde, men så raknet alt etter pause. Mushaga Bakenga måtte ut med skade, og Europa-drømmen ble smadret av tre Molde-innbyttere.

1-4-tapet hjemme betyr at Odd ikke lenger kan ta igjen Rosenborg på fjerdeplassen som sikrer Europa-spill neste sesong.

Drømmen ble knust i andre omgang. Mushaga Bakenga hadde fortsatt storspillet og gitt Odd 1-0, men måtte ut med skade få minutter ut i andre omgang. Så satte Molde innpå kavaleriet i form av Magnus Wolff Eikrem, Ohi Omoijuanfo, Mathis Bolly og Erling Knudtzon.

Eikrem hadde bare vært på banen i sju minutter da han leste spillet, snappet ballen og enkelt satte inn 1-1. Få minutter etter det leverte Eikrem en vakker assist da Ohi stanget inn 2-1. Innbytter nummer tre, Bolly, la på til 3-1 sju minutter før full tid.

Ohi ble tomålsscorer med et straffemål på overtid.

Det betyr ingenting for Molde, som allerede har sikret sølv, men var katastrofalt for Odd.

Odd har igjen kamper mot Strømsgodset og Brann. Skienlaget må trolig klare seg uten Bakenga, som står med 14 mål i år, resten av sesongen også.

Resultatet betyr at Vålerenga er sikret europacupspill neste år, mens Kristiansund fortsatt kan ta igjen RBK i siste runde.

Odd – Molde 1-4 (1-0)

Skagerak Arena: 350 tilskuere.

Mål: 1-0 Mushaga Bakenga (9), 1-1 Magnus Wolff Eikrem (71), 1-2 Ohi Omoijuanfo (78), 1-3 Mathis Bolly (83), 1-4 Omoijuanfo (str. 90).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Gult kort: Henry Wingo, Stian Gregersen, Tobias Christensen, Molde.

Odd (4-3-3): Sondre Rossbach – Vladimir Rodić, Odin Bjørtuft, Steffen Hagen, John Kitolano (Eirik Asante Gayi fra 81.) – Markus André Kaasa, Filip Rønningen Jørgensen, Tobias Lauritsen – Mushaga Bakenga (Kachi fra 51.), Robin Simovic (Marius Bustgaard Larsen fra 79.), Elbasan Rashani (Bjørn Mæland fra 81.).

Molde (4-2-3-1): Alex Craninx – Henry Wingo, Stian Gregersen (Martin Bjørnbak fra 90.), Sheriff Sinyan, Birk Risa (Erling Knudtzon fra 63.) – Tobias Christensen (Magnus Wolff Eikrem fra 63.), Martin Ellingsen – Ola Brynhildsen (Mathis Bolly fra 63.), Fredrik Aursnes, Mattias Moström (Ohi Omoijuanfo fra 63.) – Leke James.