Mohammed Elyounoussi har akkurat avgjort semifinalen. FOTO: BERIT ROALD/NTB SCANPIX

Molde til cupfinalen

(Stabæk - Molde 0-1). Molde er i cupfinalen for andre år på rad. Men avgjørelsen kom sent mot Stabæk onsdag kveld.

Av Erik Børresen

NADDERUD: Kantspiller Mohamed Elyounoussi sendte Molde til cupfinale med 1-0 over Stabæk på Nadderud onsdag. I finalen kan han komme til å møte tidligere lagkamerater i Sarpsborg.

Kampen om hvem som får møte eliteserieleder Molde i cupfinalen spilles torsdag. Der møter Odd Elyounoussis tidligere klubb Sarpsborg.

– Jeg håper på Sarpsborg, men for meg har det ikke så mye å si. Det ville vært kult med Sarpsborg, fordi det er en liten klubb som hadde fortjent det. Med fullsatt stadion merker man at følelsene kommer fram. Så lenge vi får spille finale, betyr det ikke noe hvem vi møter, sa Elyounoussi etter 1-0-seieren over Stabæk.

– Klart det ville vært spesielt å møte Sarpsborg, men jeg er konkurransemenneske. Det er kun gullet som gjelder, la han til.

Ellevill Skullerud-glede

Elyounoussi drepte spenningen i semifinalen på Nadderud-gresset med kampens eneste mål i det 86. minutt. Da dommeren blåste av oppgjøret omtrent sju minutter senere var det enorme jubelscener hos Molde-trener Tor Ole Skullerud.

– Det er sånn jeg er og mange er. Det er et utløp for spenning og mye annet som går gjennom kroppen. Man får et kick og klarer ikke å styre det man gjør eller holder på med, sa Skullerud til NTB.

Molde-treneren forlot benken, løp forbi reklameskiltene på indre bane og jublet hemningsløst foran de tilreisende fra Romsdalen.

De tilreisende hadde ikke fått servert noen toppkamp, men fikk se sitt lag innlede kampen best. Etter hvert kom Stabæk bedre med.

Hoseth uanfektet

Magne Hoseth spilte hele kampen på Stabæks midtbane mot Molde. Det ble et spesielt oppgjør for den tidligere Molde-spilleren, men selv mener han at kampen ikke bar preg av det.

– Det handlet mye om det i oppladningen til kampen, men da det pågikk var det som andre fotballkamper, sa Hoseth i pressesonen.

Blant annet hadde midtbanespilleren et par solide dueller mot Daniel Berg Hestad, som i mange år var hans romkamerat og midtbanemakker i Molde.

– Det var en tett kamp, som kanskje ikke var så velspilt. De hadde ballen mest og skapte kanskje et par større sjanser. Vi skaper ikke nok, da slår vi ikke Molde, sa Hoseth.

Molde har en god mulighet til å sikre «The Double» i årets sesong. Klubben leder eliteserien med 11 poeng til Odd, som tar imot Sarpsborg i cupsemifinale torsdag. (©NTB)

 

KAMPFAKTA

Stabæk – Molde 0-1 (0-0)

Nadderud stadion: 4938 tilskuere..

Mål: 0-1 Mohamed Elyounoussi (86).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Ingen kort.

Stabæk (4-2-3-1): Mande Sayouba – Morten Morisbak Skjønsberg, Jon Inge Høiland, Ville Jalasto (Eirik Haugstad fra 88.), Anders Trondsen – Andrew Jacobson, Tomasz Sokolowski – Michael Stephens (Luc Kassi fra 63.), Magne Hoseth, Franck Boli – Fredrik Brustad.

Molde (4-4-2): Ørjan Håskjold Nyland – Martin Linnes, Ruben Gabrielsen, Joona Toivio, Per-Egil Flo – Mattias Moström (Agnaldo fra 80.), Daniel Berg Hestad, Harmeet Singh, Mohamed Elyounoussi (Etzaz Hussain fra 89.) – Tommy Høiland (Björn Bergmann Sigurdarson fra 64.), Daniel Chima Chukwu.