Molde-seieren glapp – igjen

(Molde - Tromsø 1-1). Molde hadde alle tre poengene i lomma, men på overtid utnyttet Tromsø en keepertabbe og ødela festen i Rosenes by.

MOLDE: Dermed gikk det som på Lerkendal 16. mai. Da var det Rosenborg som snøt Molde for to poeng med scoring på overtid.

Molde-trener Kjell Jonevret var naturligvis «besviken» etter en kamp der Molde dominerte, men ikke fikk betalt.

– Det var verre denne gangen enn mot Rosenborg. Rosenborg hadde en god avslutning. I dag har vi bare oss selv å skylde på, sa Jonevret.

Tromsøs utligning like før slutt kom etter en ny keepertabbe av Jan Kjell Larsen. Han var ute i feltet og bokset ballen – rett på hodet til gjestenes Tommy Knarvik, som headet i en bue over både Larsen langt ute i feltet og Vegard Forren på streken.

Moldes mål kom på overtid i første omgang da Makhtar Thioune la inn til José Mota, som headet sikkert i mål. Mota var piggere enn på lenge, men verken han eller andre Molde-spillere lyktes med å utnytte tilbudene som bød seg utover i annen omgang.

Bakpå

Tromsø fulgte oppskriften andre lag har hatt suksess med mot Molde, og la seg kraftig bakpå i første omgang. Etter Moldes mål kom Morten Moldskred inn, og Tromsø satset mer framover på banen. Det ga store åpninger for Moldes raske senegalesere, men uttelling ble det ikke.

Moldskred ga kraft til Tromsø-angrepet. Han var nær ved å score to ganger.

Tromsø-trener Per Mathias Høgmo var godt fornøyd etter kampen. Han mener det blir feil å kritisere lag som kommer til Molde for å legge seg bakpå.

– Vår strategi ble fulgt, og vi lyktes med å score. Nå skal vi begynne å høste poeng, sa en lettere oppspilt Høgmo.

Thioune best

Makhtar Thioune var igjen Moldes store spiller, men også midtbanemakkerne Daniel Berg Hestad og Magne Hoseth kom godt fra denne kampen. Mame Biram Diouf er tydelig hemmet i hodespillet av masken han bruker på grunn av et nesebrudd. For Molde var det positivt at Mota igjen scoret mål.

Tromsø hadde definitivt styrken sin hos de to midtstopperne Miika Koppinen og Tore Reginiussen, som ryddet opp i nesten alt som var av Molde-forsøk. Sead Ramovic mellom stengene var sikker. Morten Moldskred ga styrke til Tromsø-angrepet, og har mye av æren for det ene poenget.