Molde gikk på pinlig tap i Nord-Irland

Molde var stor forhåndsfavoritt, men gikk på et tungt 1-2-tap mot nordirske Glenavon i europaligakvalifiseringen.

Det gikk ikke veien for Ole Gunnar Solskjærs menn i Nord-Irland onsdag kveld. Den semiprofesjonelle klubben Glenavon vant 2-1 og tok første stikk i 1. kvalifiseringsrunde i europaligaen.

Molde tok ledelsen etter 36 minutter da Eirik Hestad knallet ballen i mål etter en flikk fra Petter Strand inne i feltet. Feiringen foregikk sammen med de to tilreisende Molde-supporterne, nærmere bestemt Jon Orheim og Stefan Sætre.

Gledesscenene varte likevel ikke lenge. Minuttet senere ble keeper Andreas Linde knust i lufta av Rhys Marshall, som stanget inn utligningen.

Timen var spilt da nordirene snudde kampen. Joshua Daniels ble spilt gjennom, og alene mot Linde gjorde han ingen feil.

Seks minutter før full tid fikk moldenserne alle tiders mulighet til å sørge for balanse i regnskapet da den danske dommeren pekte på straffemerket. Fredrik Aursnes kunne sendt de to fremmøtte Molde-supporterne til himmels, men straffen var av det fryktelige slaget og endte utenfor.

Tross et voldsomt Molde-trykk mot slutten holdt Glenavon unna og vant 2-1 til stor jubel fra hjemmesupporterne på Mournview Park.

Returoppgjøret spilles i Molde torsdag 19. juli. Sammenlagtvinneren møter enten Anorthosis Famagusta fra Kypros eller Lac fra Albania.