Modric ble kåret til VMs beste spiller

Luka Modric måtte svelge et skuffende finaletap i fotball-VM, men han ble hyllet som turneringens beste spiller og tildelt «gullballen».

Av Sjur Natvig

Det er sikkert mager trøst etter 2-4-tapet for Frankrike i en finale der Kroatia lenge var best, men det var en belønning for hans storspill på outsiderens midtbane på vei mot VM-sølv.

Eden Hazard fra bronsevinner Belgia ble nummer to i kåringen, mens nybakt verdensmester Antoine Griezmann endte på tredjeplass. Det var like fullt Griezmann som gråt gledestårer etter finalen.

Kylian Mbappé, som var tredje tenåring i en VM-finale og ble den første etter Pelé i 1958 som har scoret, ble naturlig nok kåret til VMs beste unge spiller.

Thibaut Courtois fra Belgia fikk «gullhanskene» som beste keeper, mens engelske Harry Kane ble mesterskapets toppscorer. Hans seks scoringer var to flere enn noen annen spiller greide. Fem av dem kom for øvrig i de to første gruppekampene mot Tunisia og Panama.

Griezmann ble nummer to og Romelu Lukaku nummer tre, etter at antall assist skilte mellom spillere med like mange scoringer.

Spania ble tildelt fairplayprisen.

For øvrig ble prisutdelingene etter finalen gjennomført i et voldsomt regnvær, etter en turnering der de 64 kampene ble gjennomført i pent vær. (NTB)