Sport

Moa er klar for å ta opp kampen i KFUM: – Jeg har kommet hit for å få en plass

Mohammed «Moa» Mahnin sier at det manglet glede det siste året i Skeid. Nå skal han finne den igjen under Jørgen Isnes på Ekeberg.

Moa Mahnin signerte mandag under på en toårsavtale med KFUM. Tirsdag var han på plass, og deltok på sin første økt med sin nye klubb.

Der leverte han fra start, og plukket faktisk med seg en assist på det første målet i spill 11 mot 11. Det var ingen selvfølge. Som en del av Skeid har han nemlig ikke hatt fullkontaktstrening på tre måneder. Han synes det var deilig å endelig få komme i gang ordentlig, etter en lang vår.

Det var veldig deilig. Det blir digg å komme i form igjen og begynne å trene fullt med laget, sier Mahnin til Dagsavisen etter treninga.

 Hvordan kjennes kroppen ut?

 Den kjennes grei ut faktisk. Jeg er motivert, så jeg tror dette kommer til å gå bra.

Selv om han syns det er deilig å være på plass, mener han selv at det er;

 To år for seint.

Les også: Skeids ballsentral klar for KFUM: – «Moa» er skapt for KFUM

Klar til å kjempe om plassen

KFUM forsøkte nemlig å hente Mahnin tilbake i 2018, men den gang endte midtbanespilleren opp i Skeid i stedet for. Nå er Mahnin endelig klar for å kjempe om en plass på midtbanen til KFUM, men det er ikke det eneste han håper å få ut av oppholdet på Ekeberg.

 Jeg har kommet hit for å få en fast plass. Det er det jeg har lyst til. Og å få tilbake litt spilleglede, det er en liten stund siden jeg har hatt det for å være helt ærlig. Så allerede første treninga syns jeg det ser ut som jeg kommer til å passe fint inn, sier Mahnin.

Tøff konkurranse

I Skeid var Mahnin selvskreven på midtbanen under Tom Nordlie. I KFUM blir det tøffere. Både Robin Rasch, Daniel Fredheim Holm, Håkon Stavrum og Remi Svindland kan bekle posisjonen sentralt på midten, som Mahnin ønsker seg. Trener Jørgen Isnes er glad for den brede dekninga, i en sesong der kampene vil komme tett. Samtidig har han tidligere pekt på at spillere også kan forsvinne.

 Akkurat i øyeblikket må jeg kjempe som alle andre for en plass på laget. Men det kommer til å bli mange kamper framover, så det er godt å ha flere spillere som er gode nok for nivået. Jeg er ikke redd for at jeg ikke kommer til å få masse minutter, sier en offensiv Mahnin.

Som nevnt; det har gått tre måneder uten fullkontaktstrening. Både trener Isnes og Mahnin selv, er klare på at han har en jobb å gjøre før han kan starte på KFUMs midtbane.

Gamle kjente

På sin første treningsøkt så Mahnin ut til å skli greit inn. KFUM er et lag Mahnin kjenner godt som motstander, i tillegg har han også tidligere lagkamerater i klubben.

 Jeg spilte med Fisnik (Kastrati) i Grorud, og David (Tavakoli) i Skeid. Også kjenner jeg Basit veldig godt, vi er begge fra Grünerløkka, og spilte i samme barneklubb der (Grüner). Jeg kjenner mange av gutta. Jeg har jo spilt mot Sortevik og Rasch og disse gutta i mange år også, påpeker han.

Ambisiøs

Valget om å bli værende i 1. divisjon, og kjempe om en plass på en godt besatt KFUM-midtbane vitner om at 27-åringen fortsatt har ambisjoner. Får han sjansen i KFUM er han sikker på at han vil levere bedre enn han gjorde for Skeid forrige sesong.

 Selvfølgelig har jeg ambisjoner. At jeg får den muligheten her passa meg egentlig perfekt. Jeg hadde ikke noen veldig god sesong, men jeg syns ikke nivået var alt for vanskelig og nå kommer jeg til en klubb som spiller mer min type fotball. Så jeg tror jeg kommer til å gjøre det bedre enn i fjor, så dette var perfekt for min del.

 Du har jo spilt en del kamper mot Kåffa. Hvordan ser man på de utenifra?

 Med Grorud var det ganske jevnt. Begge var ballbesittende lag, og det er alltid gøy å spille mot lag som spiller fotball og ikke bare skal ut og krige. Med Skeid var det litt annerledes. Da er det sånn at de (KFUM) får ha en del ball, og vi ligger og kontrer.

 Da kommer ikke du helt til din rett?

 Nei, det er riktig, svarer Mahnin før han avslutter:

 Jeg har alltid beundra fotballen Kåffa spiller, og det er den fotballen jeg har lyst til å spille og er stolt av å spille.

Positiv til Holme

Moa kommer fra nedrykk med Skeid forrige sesing. Det har blitt en del utskiftninger, men Moa er positiv til fortsettelsen under Gard Holme, som han fikk noen treninger sammen med.

– Selv om de har mista en del spillere, så er stemninga mye bedre, og gutta er veldig fornøyd, og Gard er en veldig god trener. Så jeg tror gutta kommer til å ha det fint med Gard altså. Det er litt synd at jeg ikke får jobbet med han, for det virker som han er flink.

Les mer om Gard Holme sine tanker rundt jobben i Skeid

 Hva tror du om Skeid denne sesongen?

 Vi hadde jo en sterk ellever. Nå har jo både jeg og Mesut (Can) dratt da. Det spørs hva de klarer å få henta, men jeg tror de skal klare seg ganske bra egentlig.

 Rykker de opp?

 Nei, det tror jeg ikke. Og jeg tror ikke det er planen heller, men jeg tror de kan få en god utvikling der oppe.

Vil du ha mer Skeid? Se bildene av nye Nordre Åsen her

Mer fra Dagsavisen