Sport

Mjøndalens Grorud-plan

Vegard Hansen går sjelden på blemmer i cupen. Men Mjøndalens trener vet at «elitenivået» må være på plass mot et formsterkt Grorud onsdag kveld.

Grorud slo ut HamKam i cupens 2. runde, mens Mjøndalen slo ut Pors. Onsdag kveld gjester MIF Grorud kunstgress i 3. runde.

– Vi møter et veldig godt 2.-divisjonslag, så jeg forventer en tøff match. Grorud er et spillende lag med smarte, gode spillere, sier MIF-trener Vegard Hansen til Dagsavisen.

Eliteserielaget har imidlertid få grunner til å frykte en cupbombe imot – i hvert fall hvis man ser på statistikken de siste årene.

God cup-stim

– Vi går sjelden på cup-blemmer. Vi har vært flinke på det i mange år, selv om vi riktig nok røk for Asker på straffer i 2016. Men vi går nesten alltid forbi 3. runde. Undervurdering av motstanderne har ikke vært noe problem for oss. Cupen er viktig for oss, og vi drømmer om å én dag spille finale på Ullevaal. Det hadde vært ekstremt gøy, sier han.

– Hva blir nøkkelen til å slå ut Grorud?

– Vi spiller jo to hakk høyere. Opprettholder vi tempoet og stilen vår fra Eliteserien, så skal det være godt nok, svarer Mjøndalen-treneren.

– Men 2. divisjon har fått et bra nivå etter spissingen. Det kommer helt sikkert til å være 2.-divisjonslag som slår ut lag fra Eliteserien i denne runden – jeg håper bare at det ikke blir oss, legger han humrende til.

Hansen følger godt med på Oslo-fotballen. Selv om MIF ikke har noen Grorud-spillere i sikte for øyeblikket, trekker han fram flere spillere han liker i dagens Grorud-tropp.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Grorud-våpen

– Thomas Elsebutangen er en spiss som scorer mye, han har jeg fulgt litt med på da han var i VIF og Pors. I tillegg har de Faysal Ahmed som styrer det meste på midten. Og Preben Mankowitz er flink i mellomrommet bak spissen, sier MIF-treneren.

Eirik Kjønøs mannskap leder 2. divisjon, avdeling 2.

– Jeg kjenner ikke Kjønø selv, men det gjøres åpenbart en god jobb i Grorud, sier Hansen.

Mjøndalen ligger fjerde sist i Eliteserien etter elleve runder. Laget har sluppet inn flest mål av samtlige – 22. Sist gang laget var oppe (2015) slapp laget inn hele 69 baklengsmål. Vegard Hansen er ikke blid over fasiten defensivt så langt.

– Det er skrekkelige tall, og det skuffer meg voldsomt. I fjor var vi veldig solide defensivt (i 1. divisjon), men så langt i år har vi slitt med å finne riktig balanse offensivt og defensivt. Framover skaper vi masse sjanser, men bakover har det ikke stemt. Det skal vi justere i fortsettelsen, forsikrer Mjøndalen-treneren.

Mer fra Dagsavisen