Mjøndalen tok poeng med ti mann

(Haugesund - Mjøndalen 1-1). Trener Vegard Hansen var fornøyd med det ene poenget Mjøndalen kriget seg til søndag kveld.

Av Odd-Sølve Grannes

Mjøndalen ble redusert til ti spillere etter 68 minutter borte mot Haugesund, men klarte likevel å få med seg ett poeng hjem til Buskerud søndag. Oppgjøret endte 1-1.

Haugesund kom fra to strake tap og ønsket å reise seg etter landslagspausen hjemme mot et Mjøndalen-lag ut av form.

Nykommeren i eliteserien har kun tatt ett poeng i de fire siste rundene etter en sterk åpning på comebacket på øverste nivå. I Rogaland havnet bruntrøyene tidlig under, men kom tilbake.

– Vi henger bra med. Det er mye vilje i denne gjengen, sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen etter kampen til C More.

Jostein Grindhaug var svært misfornøyd med kun å ha fått med seg ett poeng på eget gress med en spiller mer.

– Vi føler vi har tapt kampen. Dette var en kamp vi burde prestert bedre og vi burde vunnet, sa Grindhaug ifølge Haugesunds Avis.

Endelig Gytkjær-mål

Christian Gytkjær har slitt med måltørke denne sesongen. Dansken sto kun med én scoring på de tolv første kampene. Hele sju runder var det siden forrige gang han så ballen gå i nett foran søndagens oppgjør. Mot Mjøndalen brukte han bare fem minutter på å ende tørken.

Flipperspill i 16-meteren etter et frispark endte til slutt opp hos spissen som banket kula i mål fra fem meter.

FKH beholdt ledelsen ut omgangen, men rogalendingene slet de første 45 minutter mot av tent Mjøndalen-lag. I første omgang styrte Vegard Hansens mannskap mye, men fikk ingen utligning.

Rødt kort

Annen omgang fortsatt i samme spor. Til slutt ga det uttelling da Morten Sundli headet inn 1-1 etter corner fra Christian Gauseth. Bare fire minutter etter målet fikk gjestenes håp om sin første trepoenger på bortebane i eliteserien siden 1992 en trøkk.

– Vi tar et velfortjent poeng, et viktig poeng. Vi jobber heroisk og vel så det, sa Hansen.

Midtbanespiller Stian Aasmundsen pådro seg sitt annet gule kort, da han kom for sent inn i en takling. De siste 22 minuttene måtte avsluttes med en mann mindre.

– Vi tar med oss alle poeng vi får. Jeg tror vi kunne ha tatt tre poeng med elleve mann på slutten, sa Hansen.

Da la bortelaget om til en kynisk taktikk med drøying av tid til stor frustrasjon fra Haugesunds spillere og publikum. Mjøndalen lyktes med taktikken og skaffet et viktig poeng. Klubben er fortsatt foran sine verter på tabellen med resultatet. (©NTB)

Haugesund – Mjøndalen 1-1 (1-0)