Scenene som utspant seg på Mjøndalen stadion kan gi bøter til klubbene. FOTO: TERJE BENDIKSBY/NTB SCANPIX

Mjøndalen kan bli straffet

Fyrverkeriet som ble kastet inn på banen i Mjøndalen, kan gi bøter til både Mjøndalen og Brann.

Mjøndalen er i eliteserien og må ruste opp arenaen innen seriestart 2. påskedag neste år. Den avgjørende opprykkskampen mot Brann viste at sikkerheten blir en utfordring.

Da Brann-supportere kastet bluss inn på banen og kinaputter ble avfyrt på tribunen onsdag kveld, måtte kampen stoppes i noen minutter. Både spillere og publikum kunne blitt truffet.

Tidligere i år ble blant annet Lillestrøm bøtelagt med 50.000 kroner for tilsvarende opptrinn, mens Vålerenga fikk bot for tilhengernes oppførsel.

- Ja, i slike tilfeller kan i teorien begge klubbene bli straffet. Men først må NFF-delegaten som var til stede levere sin rapport før domsutvalget konkluderer, sier fungerende informasjonsansvarlig i Norges Fotballforbund (NFF) Yngve Haavik til Dagsavisen.

 

Må være avtalt

Det følger av NFFs sikkerhets- og arrangementsbestemmelser at det er forbud mot å ha med fyrverkeri eller lignende effekter inn på arenaen. Videre følger det at aktiviteter supporterne ønsker å gjennomføre i forbindelse med arrangementet, på forhånd skal avtales og organiseres av arrangerende klubb. Det understrekes uttrykkelig at pyroteknikk kun kan benyttes av hjemmelagets sup­portere etter søknad og etter bestemte retningslinjer.

Frustrerte Brannsupportere kastet brennende bluss inn på arenaen, noe som også førte til interne slåsskamper blant Brann-tilhengerne.

- Ja, dette er en oppførsel vi bare må beklage, sa Branns sportssjef Roald Brun-Hansen.

 

Ingen hverdag

Daglig leder i Mjøndalen, Kenneth W. Karlsen, kan få diverse krav om utbedringer av stadion før den kan bli godkjent for tippeligaspill.

- Dette skal vi håndtere, men vi er ikke helt rigget for dette ennå, sa Karlsen til Dagsavisen etter den historiske kampen.

Brann-supporternes oppførsel er det i utgangspunktet Brann som har ansvaret for. Arrangøren kan få straff for at publikum fikk komme inn med masse fyrverkeri i bagasjen.

- Her er vi vant til å gjøre det meste selv, sier trener Vegard Hansen, som har vært både pølseselger, vakt og speaker på Mjøndalen stadion.

Slik blir det ikke neste år.

 

Les også: Hansen på handletur

 

Terminlista

Det har ikke vært spilt eliteseriefotball i Nedre Eiker siden 1992. Nå venter mange på terminoppsettet for neste år. Man er særlig opptatt av åpningsrunden og 16. mai-kampene. Lokaloppgjørene mot Strømsgodset vil selge ut seg selv uansett når de spilles, mener ledere i begge klubbene.