Mikkel Diskerud vil bidra på Ullevaal i morgen. FOTO: NED ALLEY/NTB SCANPIX

Mix inn i medaljekampen

HALVVEIS: Det er medaljekamp på Ullevaal i morgen. Mix Diskerud vil prege den.

I dag spilles fem kamper i eliteserien, mens toppkampen Vålerenga - Rosenborg går i morgen på Ullevaal. Ettersom mange ønsker å lade opp til VM-finalen senere på kvelden, er kampen franskutt til klokka 17.

Med i Rosenborg-stallen er VM-spiller Mix Diskerud, den eneste 10-eren blant VM-lagene som ikke fikk et eneste spilleminutt. USAs landslagssjef Jürgen Klinsmann fant aldri plass til ham.

- Jeg fikk være med på et eventyr som jeg aldri vil glemme, sa Mikkel Diskerud etter hjemkosten.

Men i Rosenborg fikk han spille da laget lett tok seg videre i Europaligaen i Latvia torsdag. Etter 4-0 i hjemmekampen mot Jelgava prøvde laget ut en ny 3-5-2 formasjon der Mix fikk plassen som en av indreløperne.

Jeg likte denne formasjonen veldig godt. Man skal ikke se bort i fra at vi finner på noen sånt igjen i kampene framover, sier Diskekrud, som scoret RBKs andre mål i 2-0 seieren.

For trener Per-Joar Hansen handler det om å prøve ut en plan B.

Rosenborg har tre seirer i Tippeligaen, noe som har sendt dem opp på bronseplass på tabellen.

De møter et Vålerenga som er ubeseiret i år på Ullevaal og som gjorde en sterk annen omgang mot Odd i Skien mandag.

- Slår vi Rosenborg er vi foran skjemaet mitt halvveis. Med minst 50 poeng til slutt er man med i medaljekampen, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til VIF-TV. Laget er forberedt på varmen som venter. VIF har trent kortere, men intense økter de siste dagene.

reidar.sollie@dagsavisen.no