Andreas Thorkildsen går trolig glipp av hele neste sesong. FOTO: HEIKO JUNGE/NTB SCANPIX

Mister hele neste sesong

FRIIDRETT: Andreas Thorkildsen må opereres og mister trolig hele 2015-sesongen.

Andreas Thorkildsen er dermed neppe tilbake for fullt før i 2016. Thorkildsen må operere for å bli kvitt hofteskaden sin.

32-åringen avsluttet årets sesong allerede i juli og sto over årets EM i Zürich. Den dobbelte OL-mesteren har slitt med en skade i hofteleddets menisk.

– Jeg er veldig glad for at han har funnet problemet, og at han kan løse det så raskt som mulig. Da tror jeg vi får se Andreas komme tilbake på det nivået vi har sett tidligere, sier sportssjef Ronny Nilsen i Norges Friidrettsforbund til NTB.

Lang opptrening

– Neste sesong får gå som det går. Nå handler alt om å bli frisk og forhåpentligvis får vi se Andreas tilbake på topp internasjonalt nivå, fortsetter han.

Thorkildsens lengste kast i 2014 var på 80,79 meter under Diamond League-stevnet i Paris i juli. Hans personlige rekord er på 91,59.

– Jeg har vært plaget av skaden såpass lenge at det oppleves greit at det nå foreligger en diagnose og en plan for å operere. Opptreningstiden vil bli lang, og jeg har slått meg til ro med at jeg må være tålmodig og gjøre den treningsjobben som kreves.

Rio-OL

Det betyr at det meste av 2015-sesongen går i vasken for Thorkildsen.

– Det ligger i sakens natur at jeg har forsonet meg med at det neppe blir mye spydkasting neste sesong, men jeg er innstilt på, og motivert for, å gjøre den jobben som er nødvendig for å komme tilbake skadefri i OL-sesongen 2016, forteller sørlendingen.

Ifølge friidrettsforbundets lege Ove Talsnes må Thorkildsen påregne seks til ni måneders rehabilitering.

– Målsettingen for opptreningen er å kunne gjennomføre spydkast kommende sesong, for så å kunne forberede seg optimalt til Rio 2016, sier Talsnes.

Må gjøre jobben

Ronny Nilsen tror spydkasteren har det som skal til for å komme tilbake for fullt, men presiserer at spydkasteren må gjør brorparten av jobben selv.

– Så lenge han får den oppfølgingen han trenger, er det bare opp til ham. Vi må gi ham tid i denne fasen slik at han ikke kommer tilbake for tidlig og pådrar seg ytterligere skader, avslutter sportssjefen.