Misset på straffe og poserte med fansen

(Portugal - Østerrike 0-0). Portugal dominerte stort mot Østerrike lørdag kveld, men Cristiano Ronaldos straffemiss i det 79. minutt kostet to poeng. Men Portugal kan fortsatt vinne gruppen.

Av Sjur Natvig

Med sin 128. landskamp la Cristiano Ronaldo selveste Luis Figo bak seg og har nå den portugisiske rekorden alene. Han tangerte også EM-rekorden på 16 kamper, men heller ikke lørdag kronet han det med målet som ville gjort ham til den første med scoring i fire ulike EM-sluttspill.

Ronaldo og Nani kom til en rekke store sjanser da Østerrike ble trykket tilbake gjennom to omganger, men Østerrikes keeper Robert Almer stoppet alle seks avslutninger som traff mellom stolpene.

Nani hadde en stolpetreff i første omgang, og i slutten av annen omgang var det Ronaldos tur. Han skaffet selv straffesparket da Martin Hinteregger tok livtak på ham i forsøket på å nekte superstjernen å nå et innlegg.

Ronaldo la selv ballen på 11-metersmerket. Almer kastet seg tidlig mot venstre, og Ronaldo skjøt mot motsatt hjørne. Ballen straff stolpen og spratt ut, til uendelig frustrasjon for Real Madrid-stjernen.

Fem minutter før slutt jublet Ronaldo og 11 millioner landsmenn et øyeblikk for scoring, men han var i klar offside før han nikket i mål.

– Vi kan ikke synes synd på oss selv. Nå må vi spille en EM-finale allerede onsdag, om å gå videre, sa Portugals landslagssjef Fernando Santos ifølge uefa.com.

– Vi ga alt og gjorde alt rett, men ballen gikk ikke inn. Vi må bare fortsette, så kommer vi til å lykkes, sa Nani.

Løft

For Portugal kom William Carvalho inn i laget og kneblet Østerrikes midtbanestjerne David Alaba. Landslagssjef Fernando Santos endret til 4-3-3-formasjon med en opplagt Ricardo Quaresma som tredje mann framme og fikk et lag som løftet seg veldig fra første kamp.

Portugal radet opp sjanser i første omgang, men greide ikke å overliste Almer. Nani hadde de beste forsøkene:

I det 12. minutt lurte han bort midtstopper Sebastian Prödl og var alene gjennom, men Almer tok fram en fin beinparade.

Litt før det var spilt en halv time tok Portugal kort hjørnespark fra venstre. André Gomes slo et presist innlegg, og Nani fikk gå opp alene og nikke. Ballen smalt i stolpen langt utenfor keepers rekkevidde.

Ronaldo kom også til flere muligheter, men akkurat som i 1-1-kampen mot Island var han alt annet enn skarp i avslutningene. Etter to kamper har han 22 avslutninger og null mål.

Sløste

Etter snaut halvspilt omgang ble Ronaldo servert på ti meters hold etter flott veggspill mellom Nani og Raphael Guerreiro på venstresiden. Han prøvde å bredside den i hjørnet, men skuddet gikk en halv meter utenfor.

Etter første omgang sto det 12-1 i avslutninger for Portugal, og 7-0 i hjørnespark. Til slutt var tallene 23-3 og 10-0.

Østerrike hadde sine eneste sjanser helt i starten av hver omgang, men ellers handlet det om Portugal, og i annen omgang begynte Ronaldo å treffe mål.

I det 55. minutt skjøt han en suser mot hjørnet, men Almer slo så vidt til corner. På hjørnesparket ruvet Ronaldo over sine oppassere og nikket ned, men målvakten var igjen med på notene.

Det var han ikke på Ronaldos straffe, men stolpeskuddet sendte Portugal ut i en liten EM-krise. Før siste runde topper Ungarn gruppen foran Island, men alle fire lag har fortsatt sjansen.

Poserte med supporter

Cristiano Ronaldo leverte en liten sjarmoffensiv etter kampen, da han poserte for en «selfie» med en beundrer som stormet banen.

Den unge mannen kom ut bak det ene målet og løp over halve banen før han nådde fram til Ronaldo nær midtstreken. Portugals superstjerne signaliserte til sikkerhetsvakter at de skulle holde seg tilbake, og med armen rundt sin beundrer poserte han for et bilde.

Detetter ble mannen ført bort av sikkerhetsvaktene.

Det var en ny frustrerende kveld for Ronaldo på banen, toppet av hans straffemiss i det 79. minutt. Etter to EM-kamper er han fortsatt målløs i turneringen, og Portugal er uten seier.

Etter 1-1 mot Island i åpningskampen blamerte Ronaldo seg med smålige kommentarer om motstanderen, men lørdag hadde han tydelig bestemt seg for å vise seg fra en bedre side utenfor banen. (NTB)