Annonse
Sist Zlatan Ibrahimovic var på Friends Arena vant Manchester United Europaliga-finalen i mai. Zlatan kom på krykker.

«Mindre press uten meg»

Ikke spiller han, ikke er han med på landslaget lenger, men det er Zlatan de fleste snakker om når Sverige skal slå seg til fotball-VM.

Annonse
Sport

 

For mens Norge er i et vakuum, er det god, gammeldags fotballfeber i Sverige foran kveldens utsolgte oppgjør på Friends Arena.

De to kampene i kveld og i Milano mandag avgjør om Sverige eller italia spiller VM i Russland neste år.

Svekket Italia

Og svenskene kjører fram fakta: Italia har ikke vunnet på svensk gress siden 1912.

Zlatan Ibrahimovic ga seg på landslaget etter at de tapte 0–1 for nettopp Italia i Toulouse under EM i 2016 i Frankrike.

I et intervju med Sky Italia snakker han i relativt store bokstaver:

– Hvis jeg skal lytte til mitt ego må jeg selvsagt svare at jeg tror Sverige hadde vært bedre med meg på banen. Men det nye laget har gjort det bra uten meg så langt, sier Zlatan og legger til:

– Sverige spiller uten press ettersom forventningene fra fansen og mediene minsket da jeg sluttet. Da jeg spilte var presset større. Når det er sagt så er den svenske troppen bra kollektivt. Spillerne er mindre erfarne, men de har høye ambisjoner, sier han.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Alle VM siden 1958

Italia har det største presset på seg. De gjorde en hanglete VM-kvalifisering. Men de har ikke misset et VM-sluttspill siden 1958 da VM gikk i Sverige.

Det kan de gjøre nå.

Laget ble nummer to i sin pulje bak Spania som de tapte 0–3 for i høst. Etter det spilte de 1–1 mot Makedonia og slo Albania 1–0. Ikke overbevisende, verken spillemessig eller resultatmessig.

Landslagssjef Gian Piero Ventura vet hva det står om. I går kveld ledet han treningsøkta inne på Friends, der lagene i dag blir enige om de skal spille under tak eller ikke. Arenaen er uvant for italienerne. Men slår fast at alt avgjøres på San Siro i Milano mandag kveld.

Zlatans United

Med andre ord: I kveld er 0–0 eller 1–1 et veldig godt resultat for Italia.

Hvis Sverige kommer til VM, vil spekulasjonene komme opp igjen. Comeback av Zlatan?

Det avviser han nå. Det store temaet rundt svensken er om han gjør comeback for Manchester United innen årets utgang. Sjøl er han hemmelighetsfull, men de som er tett på ham varsler om et svært godt trent Zlatan-kropp.

Hvem er svensk stjerne nå? Ingen. Men Emil Forsberg vil gjerne bli det.

MAX i kveld 20.45.

Annonse