Kristine Minde (foran), Ingrid Schjelderup kommer syklende til treningen.

Minde stoler på stilen til landslagssjefen

Kristine Minde kjenner måten Martin Sjögren vil spille fotball bedre enn noen i Norges EM-tropp. Hun føler seg sikker på at det snart sitter også på landslaget.

Av Sjur Natvig

APELDOORN: – Jeg synes vi har full mulighet til å få til den fotballfilosofien som Martin ønsker at vi skal ha. Det står på oss spillere at vi ikke har prestert. Det er ikke systemet hans som har gjort at vi ikke har fått det til ennå, sier Linköping-spilleren til NTB.

Da Sjögren var Linköping-trener ble hun drillet i stilen dag ut og dag inn på treningsfeltet, og for klubbens spillere sitter hans spillidé i ryggmargen. For et landslag som samles bare periodevis er det vel mye vanskeligere å bygge og automatisere relasjoner i samme grad?

– Ja, det er det selvfølgelig, men den problemstillingen hadde vi på landslaget også før Martin kom, og slik vil det alltid være, sier Minde.

Hun avviser at stilen hans er for ambisiøs for et landslag.

– Nei, det er den ikke, og jeg er sikker på at vi kommer til å få det til. Han er veldig tydelig på hvordan vi skal spille, og vi ønsker å gjøre det, men vi har ikke helt fått det til ennå.

Minde har behov for sin enorme løpskraft i Sjögrens EM-formasjon. Når motstanderen har ballen, er hun med i presset som venstre kant i 4-4-2, med en gang Norge får den flytter hun opp som venstre ving i 4-3-3. Hittil har hun ikke fått uttelling for slitet.

Lys i mørket

– Det var veldig tungt etter kampen mot Belgia. Det var ikke slik jeg hadde ventet at den dagen skulle slutte, men i all skuffelsen var det deilig å finne ut at det fortsatt finnes en mulighet. Vi må ha fokus på at vi fortsatt kan gå videre, sier hun.

– Det var flere som fulgte Nederlands kamp under bussturen tilbake til Apeldoorn. Det var ikke akkurat jubel i bussen da nederlenderne vant, men det var jo godt å vite at vi fortsatt har en mulighet. Det gjør det lettere å mobilisere mot Danmark.

Hun irriterer seg over tingene som gikk galt mot Belgia.

– Vi ble tatt på feil i vår egen 16-meter og var ikke gode nok til å sette sjansene vi fikk foran deres mål. Vi har greid mange av de defensive oppgavene, men vi slipper inn for enkle mål. Det er ikke noe vi pleier å gjøre, sier hun.

Preget

– Det første målet preget oss også veldig. Det var jo et offsidemål. Hadde ikke Belgia fått det så tror jeg virkelig at vi ville scoret. Vi var inne i en god periode. Vi hadde en grei første omgang, startet bra i 2. omgang, og så fikk de et drittmål.

I FIFAs kontinentcup i Russland tidligere i sommer var det videodømming. Hadde det vært det i EM, ville ikke Belgia fått det målet.

– Nei, det hadde de ikke. Og mål preger som kjent fotballkamper.

Mandag er Norges oppgave å slå Danmark med minst tre måls margin. Det er et absolutt krav om det skal kunne bli kvartfinaleplass. Men selv om den oppgaven skulle bli for stor, vil Minde avslutte gruppespillet med en seier.

– Vi ønsker virkelig å vinne kampen mot Danmark, og helst med så mange mål som mulig. Så får vi se hva det fører til. (NTB)