Sport

– Min verste høstsesong noensinne

En seier på seksten kamper. Maken til elendig høstsesong har Ronny Deila aldri opplevd. Men han trener VIF også i 2020. Og spillerne blir stort sett de samme.

NEDRE EIKER (Dagsavisen): Noen kalte det reprisetimen. 0-1, skuffede VIF-spillere og en enda mer skuffet Ronny Deila må forklare enda et nederlag.

1-0 over Brann ble eneste VIF-seier i høst siden 5. juli! Laget må bare være sjeleglad for at vårsesongen satt. Laget endte fire poeng fra direkte nedrykk.

Sportslig katastrofe

1-7-8 er prestasjonene denne høsten med målforskjellen 11-27. En seier på 16 kamper og ville vært sportslig katastrofe hvis det hadde skjedd fra sesongstart.

– Uten tvil den verste høstsesongen jeg har opplevd i hele min karriere. Nå skal vi finne ut hvorfor det skjedde, nullstille spillerne og komme voldsomt tilbake neste år, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

– Hvordan? Et lag som i praksis taper en hel høstsesong er vanskelig å få opp igjen?

– Ja, men det skal vi få til. Vi må få tilbake følelsen av å vinne fotballkamper. Det skal vi brukte treningskampene til. Vi skal styre og vinne kamper slik vi gjorde i fjor vinter og i vår. Jeg mener det er så mye talent i dette mannskapet at vi skal få det til.

– Trener du VIF neste år?

– Ja, ja. Det er ikke noe å lure på.

16-åring debuterte

Med tanke på neste år har han brukt mange unge spillere i de siste kampene. 16 år gamle Odin Thiago Holm fikk sin debut da han kom inn det siste kvarteret søndag.

Dermed sier Ronny Deila at neste års stall vil bli ganske lik den som nå avsluttet. Bortsett fra de innleide spillerne er alle sammen på kontrakt også neste år. Dessuten kommer en rekke folk tilbake etter utlån fra blant annet Tromsø og Viking.

Deila vil glemme 2019 fortset mulig og planlegge for 2020. Årets målsetning om Europa forsvant i august. September, oktober og november ble nesten like ille. Og den ene desemberkampen endte med tap, noe som gjorde at Mjøndalen berget plassen.

Vålerenga har vært populære på mange bortebaner i år, gavmildheten tatt i betraktning.

Nå skal det være to dager med møter og evaluering på Valle før spillerne får ferie til 12. januar. Da skal de følge individuelle treningsprogram. Også Ronny Deila skal ta seg noen friuker. Han må få denne sesongen ut av hodet.

Vålerenga ble nummer 10 i 2019. En tiendeplass ingen var fornøyd med, men som var en lettelse de hadde inne før den dramatiske siste runden i Eliteserien.

Mer fra Dagsavisen