Kåre Ingebrigtsen var en rørt kar etter seieren over Ajax. Fredag år han vite hvem som blir motstandere i Europaligaen.

– Min største opplevelse på en fotballbane

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen sier bragden mot Ajax overgår det han har opplevd som spiller og fotballtrener.

Sport

 

Av Lars Eide

Etter 3–2 mot Ajax torsdag kveld venter europaligaens gruppespill på RBK. Sammenlagt ble resultatet 4–2 i trøndernes favør etter to kamper mot forrige sesongs finalist i turneringen.

– Det er den største kvelden jeg har hatt som spiller og fotballtrener. Nils Arne har hatt mange kvelder som har vært enormt store. Det blir feil å sette det opp mot noe annet. Det er det største vi som kollektiv i Rosenborg har opplevd på mange, mange år. Å slå ut Ajax i kvalifisering til europacup… Sist de ikke var med i Europa, var jeg nyfødt. Det var i 1965, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen på pressekonferansen etter seieren.

Ingebrigtsen benyttet også muligheten til å slå tilbake mot kritikerne.

– Fotball blir fort historie, men det her… Det er så få som har trodd på oss. Ingen stort sett i Fotball-Norge. Jeg tror det sitter noen som er skuffet over at vi har kommet inn i dette. Men vi har trodd på det, bedyret han.

RBK-sjefen mener kampene mot Celtic i mesterligakvalifiseringen har vært viktig og ser fram til å gjøre en bedre figur i gruppespillet enn i 2015. Da røk trønderne rett ut av gruppen uten å være i nærheten av avansement. Fasiten ble den gang to uavgjort og fire tap mot Lazio, Saint-Étienne og Dnipro Dnipropetrovsk.

– Vi har vist at vi kan hamle opp med de beste. Vi er bedre forberedt nå enn da vi kom inn i 2015. Da hadde vi lite erfaring. Nå har vi fått mer og bedre erfaring. Jeg håper og tror vi skal slå bedre fra oss, sa Ingebrigtsen.

Fredag  trekkes gruppene i europaligaen. (NTB)