Michael-dobbel senket KFUM

(Øygarden - KFUM 3-1). Det ble ingen hyggelig visitt til Vestlandet for Jørgen Isnes og KFUM. Peter Godly Michael ble den store helten for Øygarden da han senket Oslo-laget med to mål på tre minutter.

KFUM Oslo var på vei tilbake til gode takter før kampen borte mot Øygarden mandag kveld. Etter en sterk seier i Ranheim, og uavgjort hjemme mot serieleder Tromsø skulle Øygarden være en passende motstander. Laget fra Sotra lå på direkte nedrykksplass før runden, men fikk en opptur da "Kåffa" kom på besøk. Oslo-laget scoret først, men en Vålerenga-eid spiller ødela kvelden for KFUM.

Sjansefattig førsteomgang

Øygarden, som kriger i bunn av OBOS-ligaen på nedrykksplass, kom best i gang på hjemmebane. VIF-eide Peter Godly Michael kom til to store målsjanser før halvspilt førsteomgang. Den utlånte spissen fra Vålerenga står med fire mål så langt denne sesongen for Øygarden, men klarte ikke å øke målkontoen mot KFUM. Den første muligheten ble skutt langt over, den andre like utenfor høyre stolpe.

Annet enn Michaels sjansesløsing, bydde ikke omgangen på andre store muligheter. Kåffa slet med å skape sjanser på det våte naturgresset, og fikk sjelden til å etablere angrep. Robin Rasch slo et småfarlig frispark inn i feltet midtveis i omgangen, men ellers hadde hjemmelaget god kontroll på gjestene fra Oslo bakover på banen.

Det så lenge ut til å bli en målløs omgang, helt frem til spissvikaren Juba Moula dukket opp innenfor Øygardens 16-meter. Med David Tavakoli på benken fikk Moula muligheten fra start som spiss, og var dødelig effektiv på sin første sjanse. Etter en nydelig chip fra kaptein Stian Sortevik var Moula alene med keeper, og satte ballen kontant og sikkert i mål like før pause.

###

Juba Moula scoret for andre gang denne sesongen da han startet som spiss mot Øygarden. Foto: Jonas Bucher

Klabb og babb

Sortevik og Moula fortsatte kombinasjonene etter pause, og kun en svak avslutning fra førstnevnte hindret at det sto 2-0 tidlig i andreomgang. Duoen mønstret et fint angrep, og etter et nydelig veggspill avsluttet Sortevik.

Men Øygarden tok mer og mer over kampen, men de maktet ikke å skape de store sjansene. Det førte til frustrasjon, og det så ut som om det ikke skulle gå veien for hjemmelaget. Så fikk de corner i det 72. minutt, og plutselig sto det 1-1. For etter definisjonen på «klabb og babb» kriget utleide Charles Ezeh fra Lillestrøm inn utligningen for Øygarden.

Michael-dobbel

Det var neppe mange som hadde trodd at Peter Michael skulle få nettkjenning i kveld etter avslutningene i førsteomgang. Det var en helt annen spiss hjemmelaget hadde på banen i andreomgang, for nå skulle det virkelig gå på skinner for den utleide Vålerenga-spilleren.

Kun to minutter etter landsmannen fra Nigeria, Charles Ezeh utlignet, fikk Michael igjen muligheten fra samme distanse som i kampens første omgang. Like innenfor 16-meteren plasserte han ballen utagbart for Alexander Pedersen i Kåffa-buret, og dermed var kampen snudd på to minutter.

Det skulle ikke ta mer enn tre minutter igjen før Michael nok en gang fikk ballen i mål. Denne gangen viste nigerianeren at han kan mer enn bare å avslutte, da han på nydelig vis dro av KFUM-stopper Jørgen Hammer med en skuddfinte. Alene med keeper satte han ballen mellom beina på Pedersen, og det sto plutselig 3-1 til hjemmelaget.

KFUM klarte aldri å svare på Øygardens momentum, og skapte ikke nok til å komme tilbake i kampen. Dermed endte det 3-1 til hjemmelaget.

Øygarden – KFUM Oslo 3-1 (0-1)

Mål: 0-1 Juba Moula (39), 1-1 Charles Chinedu Ezeh (72), 2-1 Peter Godly Michael (74), 3-1 Michael (77).