Sport

Mesterlaget Spania neste for Sander Sagosen: – Den statistikken driter jeg i

Spania står mellom Sander Sagosen og hans drøm om å sikre seg fire internasjonale titler på et halvår. Trønderen har scoret nest flest mål i VM så langt.

Av Espen Hartvig og Stian Johnsen

Sagosen flyttet til Kiel og Tyskland sist sommer. I romjula fikk han endelig vinne Champions League. I mesterligaen kommer en ny sjanse på forsommeren.

Sagosen snakker ofte om gull. Det gjør han fortsatt.

– Det er jo drømmen, da. Å kunne stå øverst på seierspallen er det jeg har drømt om fra jeg var liten. Det er det som driver meg, det å vinne kamper og titler sammen med de guttene du er glad i, sier Sagosen til NTB.

Det er svært vrient, men ikke umulig å vinne de tre store trofeene i løpet av ett år.

– Det er vel ingen som har gjort det før, så det er klart det er ekstremt tøft. Det å skulle toppe formen personlig og som lag inn mot så mange høydepunkter er ekstremt vanskelig, for det er et sinnssykt kjør for oss som spiller i de beste klubbene, slår trønderen fast.

Les også: Oslogutten Sæverås kan gå fra koronasmell til helterolle i håndball-VM (+)

Gir blaffen i Spania-statistikken

Spania er Norges levende mareritt. 18 ganger på rad har spanjolene slått de norske håndballgutta siden 26. november 1997. På tidspunktet for den hittil siste norske seieren, var Sagosen litt over to år gammel.

– Vet du hva? Den statistikken driter jeg i. Motivasjonen for meg ligger i at det står en semifinalebillett på spill. Det er derfor jeg er her, det er det vi skal kjempe om. Alt som har skjedd før, er historie, sa Sagosen på pressemøtet foran kampen og legger til at han bare har spilt én tellende kamp mot spanjolene (EM 2014).

Etter at hovedrunden i VM er ferdigspilt, ligger Sagosen på andreplass på scoringstoppen bak Qatars Frankis Marzo (53 mål). Sagosen har 50 etter seks kamper.

Neste nordmann er Harald Reinkind med 22. Skal Sagosen ende opp som mestscorende i mesterskapet, må Norge videre fra kvartfinalen.

I så fall er han garantert to kamper til i VM.

Les også: Ingen bønn for Norge: Magesjau-hotellet i Kairo neste stopp ved seier

Rutine

Spania vant EM både i 2018 og 2020. De har et lag med mange godt voksne spillere. Den eldste, og kanskje beste, er 39-åringen Raúl Entrerríos.

Spania rullerer mye på spillerne under kampene. Det er ofte gunstig utover i turneringene.

– Jeg håper vi drar fordel av det senere i mesterskapet, sier Spanias trener Jordi Ribera til avisen Marca om tanken bak stadige bytter og hviletid.

Han får samtidig en liten utfordring i kvartfinalen: Norge har én fridag mer enn spanjolene siden forrige kamp.

– Jeg håper at vi kan stille med litt friskere bein enn Spania. Men jeg så kampen deres mot Ungarn (36-28), og de måtte ikke akkurat kjempe «to the bitter end» for den seieren. Så jeg tror at det er et ganske likt styrkeforhold, sier Sagosen.

Klare?

Hans store høydepunkt i år kan komme i Japan i juli og august.

Norge har havnet i den klart enkleste OL-kval-gruppen mot Brasil, Chile og Sør-Korea. Det betyr at OL-plassen så godt som er klar. Skulle kvalifiseringen bli innstilt, ligger Norge best an til å få en friplass til Tokyo-lekene.

Med Magnus Gullerud og Magnus Abelvik Rød (begge ikke med i VM) tilbake, er det norske laget på en toppdag kapabelt til å senke alle motstandere i OL.

Skal Norge slå Spania i VM, må Sagosen trolig spille en superkamp.

Håndball-VM 2021 for menn: Her er fullt program

Dette er kvartfinalene, alle onsdag:

Danmark – Egypt 17.30

Norge – Spania 20.30

Frankrike – Ungarn 20.30

Sverige – Qatar 20.30

Går Norge til semifinale, venter enten Danmark eller Egypt.

Les også: VM-kvartfinalen: Norge – Spania kan bli TV-fulltreffer

Mer fra Dagsavisen