Lionel Messi og Argentina var svært lettet da semifinalen ble sikret. FOTO: ERALDO PERES/NTB SCANPIX

Messis steinansikt sprakk

FOTBALL-VM: For første gang siden 1990 er Argentina i en VM-semifinale. Da sprakk til og med steinansiktet Lionel Messi har forskanset seg bak i dette VM.

De jublet. De gråt. De klemte og kysset hverandre. Og Lionel Messi viste for første gang i dette VM en ekte, barnslig glede. For da Belgia presset på som mest på slutten for å få en utligning, fikk plutselig Messi den kjempesjansen han sjelden misser på. Helt alene med Belgias keeper Thibaut Courtois kunne han definitivt ha knust Belgias håp om ekstraomganger. Han satte ballen rett på den belgiske målvakta. Og da, på de fem minuttene som var lagt til den ordinære spilletida fikk Belgia muligheten, men de misbrukte den.

Argentina forsvarte det ene målet de fikk etter bare åtte minutter. Det er Messi som starter et angrep, og ved en tilfeldighet havner ballen plutselig i beina på Gonzalo Higuain. Han takker og bukker før han klinker ballen i nettet.

Etter det lyktes Argentina å få tempoet ned på det nivået de ville, og vi fikk aldri se det belgiske laget som løp hundremetere i 120 minutter mot USA. Belgia må si farvel etter denne kvartfinalen, men de er kanskje likevel fornøyd. Det er 12 år siden sist de var med i et VM.

Og sist Argentina fikk spille en semifinale i VM, var i Italia-VM i 1990. Da spilte Diego Maradona. Så lenge siden er det altså. Ikke rart at til og med Lionel Messi viste ekte idrettsglede da han takket den argentinske fansen på tribunen på Estadio Nacional i Brasilia.