Messi sikret seriemesterskapet med hat trick

(Deportivo La Coruna - Barcelona 2-4). Lionel Messi scoret tre ganger da Barcelona vant La Liga for 25. gang.

Bilde 1 av 0

Av Steinar Bjerkmann

Seriemesterskapet ble sikret med 4-2-seier borte mot Deportivo La Coruna søndag.

Seieren betyr at ingen kan ta igjen katalanerne på tabelltopp.

Barcelona har nå spilt 41 strake ligakamper uten tap. Fire kamper gjenstår i den spanske toppdivisjonen.

Barcelona har vunnet sju seriemesterskap på de ti siste sesongene. Nylig sikret Barca også cupmesterskapet med hele 5-0 mot Sevilla i Copa del Rey-finalen.

Med søndagens hattrick er Messi oppi 32 seriemål denne sesongen. Argentineren ble dermed første spiller i La Liga som har scoret minst 30 mål hele sju ganger.

Philippe Coutinho ordnet 1-0-ledelse for gjestene etter sju minutter med en flott avslutning oppe i hjørnet, mens Messi la på til 2-0 med en volleyavslutning.

Vertene slo tilbake etter mål fra Lucas Perez rett før pause og 2-2 ved Emre Colak etter 64 minutter.

Etter samspill med Luis Suárez kunne Messi sendte Barcelona tilbake i føringen etter 82 minutter. Tre minutter senere satte den argentinske juvelen inn sitt 30. hattrick i La Liga.

I neste runde kan Barcelona feire seriegullet på hjemmebane når Real Madrid kommer på besøk i El Clásico. (NTB)

Spansk 1. divisjon fotball søndag, 35. runde:

Alavés – Atlético Madrid 0-1, Deportivo La Coruña – Barcelona 2-4, Getafe – Girona 1-1, Valencia – Eibar 0-0.

Spilt fredag: Levante – Sevilla 2-1.

Spilt lørdag: Espanyol – Las Palmas 1-1, Real Sociedad – Athletic Bilbao 3-1, Real Madrid – Leganés 2-1, Villarreal – Celta 4-1.

Spilles mandag: Betis – Málaga.