Sport

Messi-frispark avgjorde toppkampen

(Barcelona - Atletico Madrid 1-0). Et kjempefrispark fra Lionel Messis fot ble avgjørende i storkampen hjemme mot Atlético Madrid i spansk 1. divisjon.

Av Geir Andreassen

Det var etter 26 minutter på Camp Nou søndag at den argentinske magikeren skrudde ballen i mål på et frispark fra 25 meter.

Atlèticos slovakiske keeper Jan Oblak går for å være blant de beste burvokterne i verden, men han var sjanseløs da Messi tryllet ballen i mål.

Det var i tredje kamp på rad at Messi scorer på frispark. I torsdagens bortekamp mot Las Palmas nærmest banket han ballen i mål og mot Girona lurte han ballen gjennom muren.

– Hvis vi hadde byttet drakten til Messi og hatt på ham en Atletico Madrid-drakt, så hadde Atletico vunnet 1-0, sa trener Diego Simeone.

Barcelona-trener Ernesto Valverde svarte slik da han høre Simeones utsagn om sin landsmann med nummer 10 på ryggen.

– Messi er en spiller uten sidestykke i verden. Jeg vet ikke hva som hadde skjedd, og jeg vil heller ikke tenke på det, svarte Valverde.

Flere scoringer ble det ikke og dermed økte Barcelona sin serieledelse til åtte poeng på serietoer Atlético. Real Madrid er hele 15 poeng bak Barca på tredjeplassen. (NTB

Mer fra Dagsavisen