Meslier storspilte da Bamford sikret Leeds-seier på straffespark

Patrick Bamford scoret sitt tiende mål for sesongen, men det var en dårlig dommeravgjørelse og Leeds-keeper Ilian Meslier som ble avgjørende da Leeds slo Burnley 1-0 søndag.

Leeds reiste seg fra 2-6-nederlaget mot Manchester United og tok en viktig og litt heldig hjemmeseier. Den gir avstand til lagene i bunnstriden.

Sju poeng skiller fra Leeds på 11.- til Burnley på 16.-plass.

Avgjørelsen kom etter bare fem minutter søndag. Bamford satte fart inn i bakrommet, kom alene med Burnley-keeper Nick Pope og ble meiet i bakken. Det ga et klart straffespark.

Bamford tok straffen selv og hamret ballen sikkert opp i vinkelen. Det skulle vise seg å bli kampens eneste mål, til tross for flere sjanser begge veier.

Burnley ble frarøvet utligningen etter 18 minutter. Leeds-keeper Illan Meslier stormet ut i feltet, og hoppet med kneet inn i ryggen til Burnleys Ben Mee. Omtrent samtidig som ballen ble skutt i mål, blåste dommeren frispark til Leeds-keeperen.

Ettersom dommeren blåste så tidlig, fikk VAR aldri anledning til å sjekke situasjonen. Debatten om hvor beskyttet keepere skal være i feltet, får trolig nytt liv etter den kontroversielle avgjørelsen.