Sport

Mer trøbbel for Skeid. Banedekket må utbedres

Etter at entreprenøren gjorde feil på Nordre Åsen i fjor, skulle et annet selskap begynne arbeidet mandag. Det gikk heller ikke helt som planlagt.

Selskapet Bane og entreprenørservice AS utførte i fjor arbeid på Skeids hjemmebane, Nordre Åsen. Skeid gjorde Bymiljøetaten oppmerksom på at det var synlige hjulspor og ujevnheter i underlaget rett under selve kunstgresset kort tid etter at entreprenør var ferdig med rehabiliteringen. Dette fører til dårligere forhold, og Bymiljøetaten har tatt på seg ansvaret.

Klubben forsøkte å få i gang arbeidet i mars, da all idrett ble avlyst og utsatt. Forrige uke fikk Skeid beskjed fra Bymiljøetaten om at arbeidet skulle starte mandag 3. august, men dagen gikk og ingen arbeidere dukket opp.

– Hadde de begynt som planlagt, hadde mesteparten av arbeidet blitt gjennomført i skoleferien. Dette fører rett og slett til mindre bruk av idrettsanlegget, og vil dessverre få konsekvenser for barn og ungdom. Vi er mildt sagt lite fornøyd, men dette er en sak mellom Bymiljøetaten som oppdragsgiver og Norasport som oppdragstaker. Vi har kun et informasjonsbehov ovenfor våre omgivelser siden det berører såpass mange av våre aktive og tilskuere, og har kun videreformidlet den informasjonen vi har fått, sier Skeids daglige leder, Daniel Holmeide Strand til Dagsavisen.

Les også: Inneffektive Skeid tapte for FFK (+)

Rød sone

Klubben fikk beskjed om at entreprenøren Norasports arbeidere fra Estland var på vei  via Sverige, og at arbeidet skulle begynne etter lunsjtider mandag.

Etter det Dagsavisen erfarer skal de estiske arbeiderne ha hatt en jobb i Göteborg før de skulle til Nordre Åsen og Oslo. Göteborg i Sverige er fortsatt vurdert  som rød sone med tanke på smittefare, og dermed fikk ikke Norasports arbeidere innreisetillatelse til Norge.

Skeid skriver på sine hjemmesider at  arbeiderne har reist tilbake til Estland, og at de trolig vil returnere derfra med oppstart tirsdag 11. august.

Videre skriver klubben at Bymiljøetaten i dette tilfellet var like overrasket som Skeid, og at også 
de har forutsatt oppstart av arbeidet denne uken.

Les også: Skeid-treneren ber om tid etter sesongens første tap (+)

– Bare tull

Dagsavisen kontaktet salgssjef i Norasport, Trond Ringstad, for å høre entreprenørens side av saken. Ringstad motsier det som står opplyst på Skeids hjemmesider.

– Det der er bare tull alt sammen, så det kan jeg ikke svare på. Det er Oslo kommune som står ansvarlig for det som skjer på Nordre Åsen, og Skeid får svare på det som står på deres hjemmesider, sier Trond Ringstad til Dagsavisen.

Les også: Kjønø tvilte aldri på Grorud-seier: – Vi visste det egentlig helt fra gårsdagen (+)

Må spille i Vallhall

Ettersom banearbeidet blir utsatt minst en uke, kan Skeid fortsatt spille på Nordre Åsen i neste serierunde, da Eidsvold Turn kommer på besøk til Oslo.

Når arbeidet kommer i gang, er klubben nødt til å spille sine hjemmekamper et annet sted. Det ser ut til å bli Vallhall, opplyser Holmeide Strand.

– Vi har leid Vallhall, og fått godkjennelse av fotballforbundet, slik at den står klar for oss. Det er ikke et stort problem, men det er veldig trist med banearbeidet, sier han.

Bymiljøetaten har ikke besvart Dagsavisens henvendelser i saken tirsdag.

Les også: Øby øynet hattricket – greit fornøyd med ett poeng (+)

Mer fra Dagsavisen