Sport

Mer enn en læregutt

Kristian Sæverås vil ta steg som internasjonal keeper. I EM kan han få en helt ny følelse.

Bilde 1 av 2

TRONDHEIM: Kristian Sæverås (23) får sjansen til å skinne foran hjemmepublikummet under håndball-EM. Han har kjørt drømmeopplegget i hodet flere ganger.

Som ventet fikk ikke keeperveteranen Espen Christensen (34) og William Aar  plass i den endelige norske EM-troppen som ble meldt inn torsdag ettermiddag.

Levende drømmer

– Man ligger og drømmer og ser for seg forskjellige scenarioer. Jeg håper jeg kan komme inn og stenge buret og få med meg publikum. Det finnes ikke noen bedre følelse enn det, og i hvert fall ikke i et EM på hjemmebane, sier oslogutten Sæverås til NTB.

Karrieren hans startet i Bækkelaget tilbake i 2012, der han spilte i fem år. Nå er han profesjonell i Aalborg i Danmark.

Norge kan gjøre seks bytter i troppen i løpet av mesterskapet. Torbjørn Bergerud (25) er et klart førstevalg på keeperplassen i inngangen til EM som starter mot Bosnia-Hercegovina fredag kveld.

Han og Espen Christensen har samarbeidet i tre mesterskapet i perioden 2017–19. Nå er den konstellasjonen satt på hold og kan være over.

Vil vente

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, og så er det jo noe nytt for meg ikke å være med bare som læregutt og kanskje å få en større rolle enn tidligere, sier Sæverås til NTB.

Dersom Norge går videre til hovedrunden, vil det sende Sæverås tilbake til byen der han startet livet som proffspiller som 20-åring: Malmö.

Etter det flyttet han til Aalborg sommeren 2018. Etter denne sesongen reiser han til den tyske bundesligaen og Leipzig.

Frankrike-ekspert?

Frankrike er Norges store utfordrer i gruppespillet i Trondheim. Franskmennene avslutter mye fra 6-meteren, og på slike skudd er Sæverås sterk.

– Jeg er komfortabel på slike avslutninger og føler vel at det har blitt min styrke de siste årene, sier Sæverås. (NTB)

Kristian Sæverås

Mer fra Dagsavisen