Mener Warholm har doblet markedsverdien sin

Bislett Games-sjef Steinar Hoen tror at Karsten Warholm kan forlange den dobbelte, kanskje det tredobbelt, i startpenger neste år etter årets suksessesong.

Av Egil Sæther

DOHA: Hoen var en av dem som var oppmøtt under gullfesten til sunnmøringen på det norske løperhotellet Wyndham West Bay etter oppvisningen på 400 meter hekk på Khalifa stadion tidligere på kvelden.

– Markedsverdien har selvsagt skutt i været gjennom sommeren, og han er blitt ett av de mest attraktive navnene i sirkuset. Hans startpenger kommer til å skyte i været. Det er det ingen tvil om. Jeg tror helt sikkert på en dobling fra det han har hatt før, men det kan også være en tredobling, sa Hoen til NTB.

Han understreket at det er friidrettsagentene og i særdeleshet Warholms egen agent Daniel Wessfeldt som vet dette aller best, men som sjef for Bislett Games og som Diamond League-arrangør, vet nok også Hoen litt om hvor mye det koster å hente stjerner til et stevne og hvor mye et nytt VM-gull betyr for en 23-åring.

Kan bli årets utøver

Hoen påpeker også et annet moment som gjør at markedsverdien til Warholm vil skyte i været.

– I år har han hatt en prikkfri sesong. Denne skal bli vanskelig å kopiere uansett, og det som er utrolig er at han kan bli årets friidrettsutøver i IAAF uavhengig av disiplin. I så fall får han utdelt prisen i Monaco senere i år, sa Hoen.

Utdelingen i Monaco skjer 23. november. Kanskje blir det en ny stor dag for Warholm?

Blir du årets mannlige friidrettsutøver i verden blir naturligvis det lagt merke til av sponsorer og alle andre som bidrar med penger inn i idretten.

Det blir heller ikke mindre attraktivt av at mandagens pall på 400 meter besto av de tre store navnene i øvelsen.

– Det morsomme er at du fikk de tre store navnene som en, to, tre, og det skjer bare ti måneder unna OL i Tokyo. Det blir helt spinnvilt når de tre største talentene noen gang på 400 meter hekk kjemper om tronen fram mot OL på 400 meter hekk. Det er en av de mest spennende øvelsene i friidretten. og hvis Karsten blir årets utøver blir det enda mer oppmerksomhet. sier Hoen.

Imponert

Den tidligere storhopperen i høyde har latt seg imponere av Warholm gjennom hele sesongen. Han vant ikke bare på Bislett, i Hoens eget stevne, han har vunnet alt han har stilt opp i.

– Det er ekstremt imponerende. Når man har fått summet seg og fått sett på 2019-sesongen hans under ett, så er den bare helt vanvittig. Han er ubeseiret gjennom sesongen, sier Hoen.

Han trekker fram løpet i Zürich på under 47 (46,92) og sier at det toppet seg med et nytt VM-gull.

– Det er fenomenalt det han har gjort i år. Det steget han har gjort fra i fjor til år, det så jeg ikke komme, og det bare fortsetter. Jeg var ikke sikker på gull her i Doha. Jeg trodde fort at det kunne bli sølv på en god tid. Men det viste seg at han var sterk nok igjen. Jeg er så vanvittig imponert over ham som idrettsmann.