Fotball

Mener Ødegaard har negativ effekt

Martin Ødegaard har gjort Real Madrids annetlag svakere. Og det murres i garderoben, skriver den spanske sportsavisen Diario. Ødegaard kjenner seg ikke igjen i omtalen.

Av Sjur Natvig

MARBELLA: Martin Ødegaard har gjort Real Madrid Castilla dårligere, og hans ankomst har ført til murring i garderoben, skriver den spanske sportsavisen Diario AS onsdag.

Den ledende sportsavisen Marca har sendt en journalist til Norges landslagssamling i Marbella og har hatt flere positive reportasjer om Real Madrids 16-årige «perle». Samtidig bruker den andre store sportsavisen i Madrid harde ord om nordmannen.

– Ødegaard-effekten har vært mer skadelig enn gunstig for Castilla, hevder avisen og viser til at laget har vunnet bare en kamp siden Ødegaard debuterte. De fire siste er tapt, og laget har falt fra 1.- til 7.-plass i Segunda B (nivå tre).

– Ødegaard har endret økosystemet i Castilla, fortsetter AS.

– I garderoben liker man ikke hans status som «galactico». Som 16-åring tjener han 1,2 millioner euro (drøyt 10 millioner kroner) i året, og kontrakten hans fastslår at han skal trene fire ganger i uka med førstelaget og delta i førstelagets sesongoppkjøring.

Ryggsekk full av stein

Ifølge Diario AS har dette ført til murring blant de andre spillerne. Avisen skriver at han har endret «tonen» i troppen og peker på at Alvaro Medran, som har vært på banen for førstelaget denne sesongen, ble skjøvet ut for å gjøre plass til Ødegaard.

I en kommentar skriver Tomas Roncero under tittelen «For mye støy og lite fotball» at Ødegaards lønn er som «en ryggsekk full av stein».

– Ødegaard kan bli en stor spiller på mellomlang sikt, skriver han med henvisning til ungguttens mange kvaliteter, men mener at det er blitt for mye blest for tidlig.

– Uten Ødegaard var Zidanes Castilla-lag serieleder, blomstret og gikk for fulle seil. Siden nordmannen kom er det blitt en eneste seier, en rekke tap og foreløpig farvel til opprykk, skriver han.

– Og det ble snakket om at Ødegaard skulle debutere i mesterligaen mot Schalke. Por favor, avslutter han syrlig.

Positivt i Marca

Helt annen er tonen i Marca, som også brukte en helside på Ødegaard onsdag. Heller ikke den avisen hadde snakket med 16-åringen selv, men derimot intervjuet Norges landslags fysiske trener, spanske Jordi Gonzalez, om ham.

Det førte til et positivt oppslag med stort bilde av en smilende Ødegaard sammen med Gonzalez på treningsfeltet i Marbella.

Gonzalez snakker pent både om Ødegaard og om Norges spillestil.

Ødegaard avviser

Martin Ødegaard var overrasket over de påstandene som ble framsatt i en spansk sportsavis i går. Han kjenner seg ikke igjen i påstandene eller beskrivelsen om tilstanden i Castilla. At det skal være dårlig stemning i garderoben, kjenner han ikke til.

– Det har jeg ikke merket noe til. Det synes jeg virker veldig rart. Det er ikke sånn i det hele tatt. Alle tar godt vare på meg. Jeg føler jeg kommer godt overens med alle i laget, så det har jeg ikke merket noe til. Det er helt uproblematisk, svarte Martin Ødegaard til VG i går da han ble kjent med skriveriene. At han er plassert på B-laget har vært meningen lenge, likeså at han skal trene med A-laget hver uke.

Nå er han på landslagssamling og vil egentlig bare uttale seg om forholdene på landslaget. Men han gjorde et unntak i går.
Lørdag møter Norge Kroatia i årets første EM-kvalifiseringskamp og to av Kroatias viktigste spillere er nettopp i Real Madrid. Men de har ikke Martin Ødegaard spilt sammen med ennå. (NTB)

Mer fra Dagsavisen