Sport

Mener lillebror Ingebrigtsen fortsatt er for ung

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen mener at sønnen Jakob (17) fortsatt er for fersk til å være i et selskap som Bislett Games.

Av Egil Sæther

Den yngste i brødreflokken fra Sandnes har åpnet sesongen forrykende. I Palo Alto 4. mai ble det 3.39,06, og 1500 meter er også hans distanse i Bislett Games, men distansen er ikke en del av Diamond League-stevnet.

– Det meste er sagt om han. Han er altfor ung til å være med i dette selskapet og vil være det i et år eller to til. Han er en norsk gutt på 17 år som hevder seg mot verdens beste. Vi må stikke fingeren i jorda og ha lov til å si at han må få lov til å modnes med alderen. Han har mye å gå både når det gjelder alder og andre ting, men han er heldig og kan være med sammen med brødrene sine. Han får kjenne på nivået til det daglige og kjenner nå at han er på skuddhold. På en god dag kan han løpe fortere enn det han trodde var mulig før sesongen startet, sa Gjert Ingebrigtsen til NTB under tirsdagens pressetreff på Hotell Opera i Bjørvika i Oslo.

Det er ikke bare norske medier som vil ha tak i den yngste av løperbrødrene. Jakob Ingebrigtsen er en utøver som kan ta opp kampen mot typer som Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo når gjelder oppmerksomhet fra mediene.

– Ja, men han har et rolig og avbalansert forhold til det. Vi merker ingenting til det i det daglige. Han uttaler seg aldri om andre eller sier noe dumt i en eller annen retning. Han er en type som ikke ønsker å snakke om selv. Slik er han ikke laget, forklarte trenerpappaen.

Endrede planer

I Eugene 27. mai ble det 3.52,28 på en engelsk mil. Ingen europeisk 17-åring har noen gang løpt fortere.

– Jeg er foran det planlagte, men planen blir endret underveis ut fra hvordan kropp og form er. Jeg har fått trent bra i vinter og har aldri hatt en så god treningsperiode bak meg som nå. Da er det naturlig at jeg er i stand til å løpe fort når sommeren kommer. De to løpene jeg har hatt til nå har vært veldig bra, og da gjelder det å toppe formen på torsdag. Bislett Games er et av de største løpene vi er på, og da har jeg lyst til å løpe fort. Det er helt klart et av målene for sesongen, sa Jakob Ingebrigtsen til NTB.

Allerede nå ser han at det kan være mulig å løpe ned mot 3.35/3.36 på 1500 meter. Før sesongen var målet en tid på i underkant av 3.38 på distansen.

– Ja. Jeg ønsker å holde en jevn og fin utvikling til jeg vet at nå kan jeg løpe veldig fort. Før sesongen var en tid like under 3.38 som var det naturlige, men da sesongen kom fikk jeg svar på at det var mulig å løpe fortere enn det. Det er positivt det.

Skadefri

Jakob Ingebrigtsen sier at han heller aldri har hatt en bedre oppkjøring til en sesong enn i år.

– Ingen skadeproblemer. Jeg har som regel hatt skader eller sykdom som har satt meg ut i perioder i løpet av en vinter, men denne gangen har det ikke vært noe. Det har aldri vært så bra som nå.

Bislett-sjef har spesialsydd en 1500 meter med solid motstand på seniornivå til 17-åringen. I utgangspunktet var planen et U20-løp, og deretter et U23-løp, men tidene til Jakob Ingebrigtsen i sesongstarten førte til endrede planer.

– Det er et tøft felt og bedre løpere enn det var tenkt i utgangspunkt. Jeg har ingen forventninger om å vinne. Jeg skal gjøre et bra løp, og målet er å løpe fortere enn den personlige rekorden. Jeg føler at jeg er i stand til det. Tiden er viktigere enn plasseringen, sa Ingebrigtsen. (NTB)

Mer fra Dagsavisen