Sport

Mener han har blitt mer moden av utenlandsoppholdet

Henrik Bjørdal mener det var et helt riktig tidspunkt for å han å komme tilbake til Norge på. Han ønsker nå å vise seg fram i Enga med tanke på landslagsplass, og et nytt utenlandsopphold.

Etter tre sesonger i Aalesund, dro Henrik Bjørdal til det store utland og testet lykken i Brighton etter 2015-sesongen. Så kom det et utlån i IFK Göteborg, og etter to sesonger i belgiske Zulte Waregem har han nå vendt hjem til Eliteserien og Vålerenga.

– Det er litt spesielt å være tilbake her i Norge, og skulle spille i Eliteserien igjen. Jeg kommer helt sikkert til å kjenne på det på søndag, men akkurat nå gleder jeg meg veldig og er bare glad for å være på plass her i Vålerenga og Oslo, forteller Bjørdal til Dagsavisen.

Har blitt mer moden

23-åringen mener han har blitt mer moden på den tiden han har tilbragt i utlandet.

– Den modenheten vises også i spillet mitt. Jeg har opplevd både motgang og medgang egentlig, som har gjort at jeg har blitt tøffere i skallen. Jeg må prøve å ta med det jeg har lært og få det ut her for Vålerenga i Eliteserien, sier Bjørdal.

Da Vålerenga kom på banen, så han på det som et godt tidspunkt å dra hjem til Norge.

– Vålerenga er en stor klubb i Norge, og du merker på trening at nivået er høyt og at treningene er intensive. Det er en litt annerledes fotball enn det jeg er vant med fra Belgia, men for meg var det riktig nå å komme hit til Vålerenga og føle på den tryggheten det er å få spille hver kamp. Nå er det bare opp til meg å levere, sier midtbanespilleren og fortsetter:

– Jeg har spilt 40-50-kamper på to sesonger i Belgia, og det var ikke så gale det. Men jeg tenkte at det var gøyere å kjempe i toppen av norsk fotball med Vålerenga enn å være litt inn og ut av et lag i Belgia som kommer midt på tabellen. Forhåpentligvis får jeg brukt tiden min her til å utvikle meg videre, slik at jeg kan komme meg ut igjen til utlandet om noen år, sier Bjørdal.

Landslagsmål

For det er ingen tvil om at den høyreiste indreløperen fortsatt har ambisjoner.

– Nå skal vi ikke snakke ned Eliteserien her, men hvis jeg får spille mye her og ta enda noen steg som spiller håper jeg å få dratt til utlandet igjen. På den forrige landslagssamlingen så vi at det også var mulig å bli tatt ut på landslaget med å spille bra i Elitserien, så selvfølgelig har jeg ambisjoner om å gjøre det også, sier han.

Men aller første er det debutkampen mot Brann som venter.

– Det føles veldig godt å få den tilliten fra treneren med en gang, og det bekrefter bare den interessen de viste for meg og ønsket de hadde om at jeg skulle komme hit, sier Bjørdal.

– Jeg føler meg i god form, har kommet godt inn i gruppa, og har blitt drillet som indreløper i en rolle som passer meg helt perfekt. Så jeg gleder meg veldig, legger han til.

Les også: Både Kjartansson og Bjørdal starter mot Brann (+)

Mer fra Dagsavisen