Svein Bergheim vil ha fest, ikke fyll. FOTO: TORE MEEK/NTB SCANPIX

Mener det er for mye fyll i Kollen

Blir ski-VM i Falun en norsk fyllefest? - Det er verre i Kollen, mener en av arrangørene.

Svein Bergheim er en rutinert norsk turarrangør og han har anbefalt VM-arrangøren i Falun å tilrettelegge for organiserte teltleirer. Han mener sikkerheten langs løypene i Holmenkollen er kritisk dårlig.

- De norske Kollenfestene har vært fantastiske, men teltlivet ute langs femmilsløypa er en sikkerhetsrisiko. Det er flatfyll uten kontroll, sier Bergheim til Dagsavisen.

- Blir det bedre i Falun?

- Vi legger opp til trygge rammer. Vi vil at festivitasen skal konsentreres rundt øvelsene, så skal folk hygge seg på kvelden med after-ski og musikalsk underholdning. Bor man i leiren har man også kort vei ned til seiersseremoniene i Falun sentrum. Om nettene skal det være ro, og vi organiserer vakthold, sier han.

Under ski-VM i Holmenkollen i 2011 ble det antakelig satt publikumsrekord langs femmilstraseen i Nordmarka. Men mandagen etter så man bivirkningene. Folk etterlot enorme mengder søppel, enkelte hadde ikke engang tatt med seg telt og sovepose hjem. Det sto igjen ski, masse utstyr og til og med

TV-apparater ved løypene ved Frognerseteren.

I Falun er skogsområdet definert som naturreservat med forbud mot å overnatte. De som bor i de organiserte leirene må også kjøpe billett til øvelsene, som koster fra 290 kroner og oppover for langrennsøvelsene.