Men Zlatan fikk ikke score

(Paris Saint-Germain - Malmö FF 2-0). Malmö FF fikk en brutal åpning på høstens mesterliga. PSGs Angel Di Maria scoret etter snaut fire minutter. Men Zlatan Ibrahimovic kom ikke på scoringslista mot sin gamle klubb.

Av Espen Hartvig

Åge Hareide var ikke slagen etter 0-2-tap mot Paris St. Germain. Det åpnet fryktelig med baklengs allerede etter fire minutter.

– Spillerne tok en del feil beslutninger (i forsvar), og jeg tar på meg at jeg kanskje brukte spillere som kanskje ikke var helt klar for dette, sa Hareide til Viasat 4.

Søramerikanerne Yoshimar Yotun (Peru) og Felipe Carvalho (Uruguay, ut etter 45 minutter) ble av Markus Rosenberg mistenkt for å ha misforstått taktikken til Hareide.

PSG vant lett og hadde en rekke store sjanser som ble misbrukt. MFF startet med fem i backlinjen. Det gikk Hareide bort fra etter pausen. Da gikk det bedre.

Malmö FF fikk en brutal åpning. PSGs Angel Di Maria scoret etter snaut fire minutter. MFF-forsvaret etterlot seg mye bakrom. Di Maria kom inn fra siden og så nesten ikke mot målet før han løftet ballen elegant i motsatt kryss.

På benken ble Malmö-trener Åge Hareide raskt et år eldre der. PSG var suverent best i hele førsteomgangen. Flere store sjanser ble spolert.

– Vi hadde litt problemer ute på venstrekanten. Søramerikanerne våre skjønte ikke helt taktikken, sier Markus Rosenberg til TV 3.

– Vi er stolte. Vi gjorde det vi kunne. Det var ikke i denne kampen vi skulle ta poeng.

Kritisk Lagerbäck

– Det kunne ha blitt både 5 og 6-0. Så dårlig kan man ikke være forberedt, sa TV-ekspert og Island-trener Lars Lagerbäck om MFFs forsvarsspill.

Jo Inge Berget spilte fra start. På benken var også Magnus Wolff Eikrem og Andreas Vindheim (koblet til Celtic i skotske medier).

MFF kom bedre med etter pause, men det ga ikke uttelling. Edinson Cavani banket inn 2-0 med hodet etter vel en times spill.

Zlatan Ibrahimovic spilte mot sin tidligere klubb, men spissen kom ikke opp på sitt aller beste. Han gikk ut etter 75 minutter.

Real neste

Neste ut for MFF blir ikke mye lettere. Real Madrid kommer til Malmö torsdag om vel to uker. Real Madrid og Sjakhtar Donetsk (Ukraina) møttes også tirsdag. Real vant lett 4-0 hjemme. Målene kom ved Karim Benzema og tre av Cristiano Ronaldo (to straffer).

Portugiseren er dermed oppe i 80 mesterligamål.

Sjakhtar spilte med ti mann i store deler av 2.-omgangen etter et rødt kort.

Gareth Bale kan vente seg en pause fra kamper. Han ble byttet ut i 1.-omgangen med en muskelstrekk.

Dermed kan det vente flere uker på sidelinjen for waliseren. (©NTB)

Mesterligaen fotball menn tirsdag, gruppe A 1. runde,

Paris Saint-Germain (Frankrike) – Malmö (Sverige) 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Angel Di Maria (4), 2-0 Edinson Cavani (62).

49.000 tilskuere.

Jo Inge Berget spilte hele kampen, mens Magnus Wolff Eikrem og Andreas Vindheim var ubenyttede reserver for Malmö.

Real Madrid (Spania) – Sjakhtar Donetsk (Ukraina) 4-0 (1-0)

Mål: 1-0 Karim Benzema (30), 2-0 Cristiano Ronaldo (str. 55), 3-0 Ronaldo (str. 63), 4-0 Ronaldo (81).