Sport

Men onsdag møter Deila supporterne. Her er noen spørsmål

Høsten har så langt vært elendig for Vålerenga og Ronny Deila. Onsdag venter trolig tøffe spørsmål til VIF-ledelsen.

Vålerenga har ikke vunnet en eneste kamp så langt i høstsesongen. Ingen lag i Eliteserien har tatt færre poeng (3) enn VIF i samme periode. Nærmest er bunnlaget Ranheim med fire poeng. Statistikken er dyster lesning, og Vålerenga-trener Ronny Deila har ekstra grunn til å fortvile:

– Det er den lengste perioden jeg har opplevd uten å ta tre poeng, sa den tidligere Celtic- og Strømsgodset-treneren i mediesonen på Sarpsborg stadion.

Les også: Sju grunner til bekymring for Ronny Deila (DA+)

Møte

Onsdag har Vålerenga medlemsmøte. Ledelsen vil være på plass for å svare på spørsmål, men pressen får ikke innpass. Så hvilke spørsmål kan Deila, sportssjef Jørgen Ingebrigtsen og daglig leder Erik Espeseth forvente å få? Spillerlogistikken og filosofien bak vil trolig få oppmerksomhet. Dagsavisen kan hjelpe til med noen spørsmål:

1. Hvor har det gått galt, og hvorfor? Burde man holdt på Chidera Ejuke ut sesongen?

2. Hvorfor har det ikke klaffet på markedet? Hvorfor prioriteres en spiller som Pierre Kanstrup, som gjorde en stor feil da Sarpsborg slo VIF 1-0 mandag, foran en lokal spiller som Markus Nakkim?

3. Hvorfor lot VIF KFUM-måltyven Moses Mawa gå til Strømsgodset? Ble han vurdert?

4. VIF2 i 3. divisjon er det mestscorende laget i Norges fire øverste divisjoner. Hvorfor prøves ikke noen av toppscorerne derfra?

Les også: Dette er Vålerenga best på

Ranheim nærmest

Ranheim er nærmest Vålerenga på høsttabellen. Trønderne har kun tatt fire poeng etter ferien.

– Jeg er veldig skuffa. Vi er inne i en knalltøff periode. Til syvende og sist er det jeg som står med ansvaret. Men sammen skal vi snu dette. Nå har vi seks dager til kampen mot Viking hjemme, og da må vi bruke alle krefter på å få fellesskapet til å løfte seg og komme på rett spor igjen. Når du går inn i slike perioder, så får man dårlig selvtillit. Det blir negativitet. Det blir stress i og rundt oss, men det må vi takle, sa Ronny Deila etter kampslutt mot Sarpsborg mandag, da VIF tapte 0-1 på bortebane.

Vålerenga hadde håp om spill i Europa i 2020-sesongen, men det ser stadig tyngre ut. Deilas mannskap ligger på 8.-plass i Eliteserien etter 21 runder. Det er ni poeng opp til Rosenborg på fjerdeplass.

Mer fra Dagsavisen