Sport

Men Deila dropper Rosenborg – Brann

Vålerengas to neste motstandere i serien er Brann og Rosenborg. Søndag kveld møtes lagene i Trondheim. – Den kampen tar jeg fra sofaen, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

Ronny Deila var klar etter lørdagens thriller på Intility arena. Dette var hans største opplevelse som VIF-trener.

– Kampen viste litt av hvilke steg vi har tatt. Jeg er stolt over den jobben spillerne legger ned og jobber hardt på en kokvarm arena. Dette er vel en av de mest eksotiske kampene som er spilt i Norge med tanke på temperatut og stemning, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

Les også: Festen som endte i Vålerengas eksplosjon

At den endte med 1-0 til VIF etter scoring fem minutter på overtid, er slikt som gjør slike kamper ekstra minneverdige.

– Man må jo bare nyte øyeblikket. Sjøl gikk jeg nesten bananas. Men dette smaker kanskje enda bedre dagen etter. Vanvittig deilig å gå inn i den lille kamppausen nå med denne opplevelsen, sier han.

VIF-spillerne takker supporterne etter fyrverkeriet på Intility arena. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix

Med seieren er Vålerenga oppe på 4. plass på tabellen med 21 poeng før søndagens kamper. Og ikke minst: Ti poeng foran Lillestrøm.

Det spesielle nå er at laget skal ut itre tøffe bortekamper og skal ikke ut på Intility arena igjen før i slutten av juni.

Og alle vet nå hva som ligger i potten når Brann (10. juni) og Rosenborg (24. juni) er de to neste motstanderne i serien. Lagene møtes på Lerkendal søndag.

– Nei, jeg reiser ikke for å se den live. Vi kjenner lagene godt og jeg skal selvfølgelig følge den på tv, sier han. Men  folk fra Vålerengas trenerapparat er til stede, som de alltid er for å kartlegge kommende motstandere.

Det var en eksotisk stemning under kampen melllom Vålerenga og Lillestrøm. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix

I disse to kampene (og mot Tromsø i cupen 13. juni) må han klare seg uten Islands VM-spiller Samuel Kari Fridjonsson. Han har den siste måneden spilt seg til nærmet fast plass i VIF. Nå må Deila stokke om litt.

Les også: Nesten slåssing på dagens VIF-trening (DA+)

– Nå får vi en kamppause vi skal benytte godt. Vi har hatt et tett kampprogram og har ett tap på de elleve siste kampene. Det er et slikt program vi skal være trent for, sier han.

– Dere kunne tapt kampen i angrepet før Bård Finne scoret?

– Det bare viser hvor ellevill fotballen kan være. Jeg skal analysere hvordan Lillestrøm kom til den gedigne sjansen, men akkurat nå konsentrerer jeg meg om det positive. Måten denne seieren kom på gjør noe med hele klubben.

– Er det et skår i gleden at klubben kan bli straffet økonomisk etter all fyringen på tribunen?

– Det får du ta med administrasjonen. For meg var dette en kamp med en fantastisk ramme. Ja, vi må tenke sikkerhet selvfølgelig, men vi må ha rom for noe, sier han.

Mer fra Dagsavisen