Men Granlund regner med å vike når førstevalgene kommer

Rikke Granlund kom fra reservetilværelse og rett inn som Norges kanskje beste spiller i EM-åpningen. Keeperen reddet mye i kampen mot Polen.

Av Espen Hartvig

KOLDING: Hun stoppet på 47 i redningsprosent i andreomgangen hun fikk. Norge vant 35-22 i det som var Granlunds mesterskapsdebut.

Lagvenninnen Veronica Kristiansen fikk helt uventet premien som banens beste, og mange stusset over det. Granlund var helt oppe i toppsjiktet som Norges beste.

– Jeg var litt nervøs før kampen, men fikk beskjed i pausen at jeg skulle spille andreomgangen. Det gjorde at jeg fikk forberede meg litt, sa Granlund etter kampen.

Utgjorde en forskjell

– Vi trengte å få løftet keeperspillet. Vi byttet inn Rikke, og hun svarte med én gang. Det var en vitamininnsprøytning, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til Viaplay etter kampen.

– Rikke åpnet forrykkende, og hun gjør ofte det i klubben sin også. Hun kommer inn og utgjør en forskjell, la han til.

– Man har jo drømt litt om dette når man har sett mesterskap på TV. Det er veldig gøy faktisk å få muligheten også når man er 30 år, sa Granlund til NTB.

Både Katrine Lunde og Silje Solberg er snart på vei til Danmark, og da kan det være at både Granlund og Emily Stang Sando byttes ut.

– Jeg bidrar nå som jeg har sjansen. Så får vi se hva som vi skjer når de andre keeperne kommer inn, sa Granlund.

Tok de feil?

Veronica Kristiansen lurte på om juryen hadde tatt feil spiller da hun fikk bestemannspremien etter EM-åpningen.

– Jeg ble jo litt overrasket og trodde kanskje de hadde forbyttet meg med Ella (Henny Reistad) og trodde jeg var henne, sier Kristiansen til NTB om saken som ble en stor snakkis blant TV-seerne.

Hun ler godt av saken og tar spørsmålene på strak arm.

– Hvis jeg skulle gitt bort premien til en annen, ville det nok blitt Ella eller Bobbo (Rikke Granlund). Men at jeg fikk den, gir meg jo en boost av selvtilliten, sier Kristiansen.