Meksikanerne fikk juble til slutt

(Mexico - Kamerun 1-0). De fikk feilaktig annullert scoring og flere avgjørelser mot seg. Men rettferdigheten vant til slutt.

NATAL: Oribe Peralta ordnet en viktig åpningsseier for Mexico da Kamerun ble slått 1-0 i fotball-VM fredag. Mexicanerne rev seg i håret over annullerte scoringer.

En stund virket det som om Mexico aldri skulle få sin fortjente scoring, men etter en time var flagget endelig nede. Peralta kunne enkelt score på en retur fra Kamerun-keeper Charles Itandje.

Også på dag to opplevde Brasil-VM svake dommeravgjørelser. Mexico-angriper Giovani dos Santos satte ballen i mål to ganger før pause, men begge ganger ble han direkte feilaktig avblåst for offside.

Mexicos landslagssjef Miguel Herrera var naturligvis alt annet enn imponert over det colombianske dommerteamet.

– De stjal to mål fra oss. Jeg vet ikke hvorfor. Uansett lot vi oss ikke skremme av det. Nå har vi tre poeng som vi kan ta med oss videre inn i neste kamp, sa Herrera.

– Vi er veldig fornøyde med innsatsen i dag, men vi har fortsatt to kamper igjen før vi når neste steg, la han til.

Bortdømt

Den første kontroversen kom etter elleve minutter. Dos Santos' volleyscoring fra seks meter ble annullert, men TV-bildene viste at Villarreal-spissen var på riktig side. Mexico burde vært i en tidlig ledelse på Estádio das Dunas.

Annulleringen etter en halvtime var drøyere å svelge for mexicanerne. Ved bakerste stolpe headet dos Santos ballen i et tomt mål etter en corner, men igjen vinket assistentdommer med flagget. Målet burde helt klart stått. Det var en kamerunsk spiller som stusset ballen videre til dos Santos.

Mexico følte seg også snytt for straffespark helt på tampen av første omgang. Dos Santos var igjen sentral da han ble felt av Kameruns forsvarsspiller Aurélien Chedjou. Ved pause ble dommer Wilmar Roldán omringet av sinte mexicanere.

Farlige overtidsminutter

Samuel Eto'o skapte Kameruns første store sjanse etter 22 minutter. Spissveteranen ble perfekt servert av Benoît Assou-Ekotto og banket ballen rett utenfor stolpen.

På overtid var Benjamin Moukandjo nær å gjøre 1-1, men keeper Guillermo Ochoa slang seg ned og dekket hjørnet.

Like etter burde innbytter Javier Hernández doblet ledelsen alene med keeper. I stedet plasserte Manchester United-spissen ballen over.

For Mexico var det en nøkkelseier i kampen om å ta seg videre fra gruppespillet. Etter første runde topper Brasil gruppe A foran Mexico, mens Kamerun og Kroatia står igjen uten poeng.

Det venter tøffere motstand for Mexico når laget tirsdag skal bryne seg på VM-favoritt Brasil.

Kamerun-trener Volker Finke var skuffet etter tapet.

– Vi slet på midtbanen de første 20 minuttene, men vi hentet oss inn igjen. Det var bedre i 2. omgang, men alt i alt var det skuffende. Nå har vi fem dager til neste kamp, som blir helt avgjørende for oss, sa Finke. (NTB)

Mexico – Kamerun 1-0 (0-0)

Estadio das Dunas, Natal: 38.958 tilskuere

Mål: 1-0 Oribe Peralta (61).

Dommer: Wilmar Alexander Roldan, Colombia.

Gult kort: Héctor Moreno (57), Mexico, Dany Nounkeu (77), Kamerun.

Mexico (3-5-2): Guillermo Ochoa – Francisco Rodriguez, Rafael Márquez, Héctor Moreno – Paul Aguilar, Héctor Herrera (Carlos Salcido fra 90.), José Juan Vázquez, Andrés Guardado (Marco Fabián fra 69.), Miguel Layùn – Giovani dos Santos, Oribe Peralta (Javier Hernández fra 73.).

Kamerun (4-5-1): Charles Itandje – Cedric Djeugou (Dany Nounkeu fra 46.), Nicolas Nkoulou, Aurélien Chedjou, Benoît Assou-Ekotto – Benjamin Moukandjo, Stéphane Mbia, Alexandre Song (Pierre Achille Webo fra 79.), Enoh Eyong, Eric Maxim Choupo-Moting – Samuel Eto'o.