Sport

Medisinsk mysterium for KFUM-eleganten

Robin Rasch er tilbake i KFUM-laget etter langt skadefravær. Men han frykter riktig diagnose ikke er funnet.

EKEBERG (Dagsavisen): Robin Rasch (26) hadde betennelse i hamstringen. Så fant legene ut at hovedproblemet skyldes betennelse i tarmen. Lørdag var han på banen igjen etter nesten tre måneder på sidelinja. Robin selv frykter at ikke alle problemene er avdekket.

På KFUMs midtbane er det som regel kaptein Stian Sortevik som får mest oppmerksomhet og fokus i presse og media. Men internt i "Kåffa" vies midtbanemakker Robin Rasch like mye oppmerksomhet.

Les også: «Kåffa» først robbet for verdisaker – så for spillere (Dagsavisen+)

Fikk mange plager

Han besitter et meget klokt fotballhode. Robin leser spillet godt, posisjonerer seg godt, og har en formidabel pasningsfot, sier trener Jørgen Isnes om Robin Rasch.

Da osloklubben røyk i kvaliken om eliteseriespill mot Start i Kristiansand i desember, kastet Rasch inn håndkledet og ønsket grundige undersøkelser.

Jeg spilte de ti siste kampene av fjorårseseongen med det jeg trodde "bare" var en betennelse i hamstringen (lårets bakside). Jeg beit tenna sammen og ville gi alt for klubben min. Så begynte leger å tro at mine plager kunne skyldes noe mer, og det var dags for omfattende undersøkelser, sier Robin Rasch til Dagsavisen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Tarmbetennelse

Hans far lider av  Bekhterevs sykdom. Han kunne være arvelig belastet. Men det ble utelukket som årsak til  problemene.

Videre ble det spekulert i om problemene med kroppen har sitt utspring i korsryggen. Etter litt fram og tilbake, ble det konstatert at jeg lider av ulcerus kolitt, som er en kronisk betennelsestilstand i tykk- og endetarm.

Høres omfattende ut...?

Ja, det kan du si. Det var viktig å få satt rett diagnose, så jeg er glad for det. Jeg hadde hatt blod i avføringen en stund, så jeg visste at noe var galt, men satte det i sammenheng med betennelsen i hamstringen, sa midtbane-eleganten til Dagsavisen etter at han spilte 65 minutter mot Sandefjord lørdag hans første kamp på tre måneder. Kampen endte 1-1.

Kostholds-endring

Robin sier videre at han er cirka 60 prosent fit nå. At han har trent mye alternativt i alle ukene han ikke har vært med for fullt på A-laget.

Jeg har trent mye styrke. Det er selvsagt fint å ha funnet ut av sykdommen, og jeg måtte legge om kostholdet. Nå går det i noe tilnærmet lavkarbo-diett. Jeg må passe meg for raske karbohydrater. Det går mye i kylling, fisk og de riktige grønnsakene. Tilstanden er bedret, men det er et stykke igjen, sier han.

Tirsdag er det klart for ny treningskamp for KFUM. Motstander er Kjelsås. Da vi snakket med Robin sist lørdag var han ikke sikker på hvor mye han kommer til å spille mot byrivalen, og han innrømmet til sist i intervjuet at han ikke er 100 prosent sikker på om "alt" som feiler ham er oppdaget.

Det virker som det kan være noe i korsryggen også. Vi får se. Jeg gleder meg over all framgangen, og velger å fokusere positivt, avslutter Robin Rasch.

Les også: Se hvem som trener KFUM-keeperne i Marbella: – Selv har jeg ingenting mellom stengene å gjøre mer (DA+)

Mer fra Dagsavisen