Medier: Spanske fotballspillere pågrepet for mistenkt kampfiksing

Flere spanske fotballspillere og ledere er pågrepet av politiet, mistenkt for å ha bidratt til kampfiksing i landets to øverste divisjoner.

Pågripelsene, som skjedde mandag, bekreftes av ledelsen i den spanske ligaen. De kommer som følge av en etterforskning ligaledelsen skal ha tatt initiativ til etter mistanke om at kamper skal ha blitt fikset.

Ifølge det spanske nyhetsbyrået Europa Press skal to av spillerne som er arrestert tilhøre klubber i landets øverste divisjon. Andre spanske medier hevder å kjenne til at en tidligere Real Madrid-spiller skal være blant de pågrepne. Det samme skal flere andre fotballprofiler, der iblant en klubbpresident. De involverte blir omtalt som en del av et større kriminelt nettverk.

Toppklubber

Avisen Marca, med henvisning til Servimedia, knytter spillere og ledere til klubber som Real Valladolid, Deportivo de La Coruña, Getafe og Huesca.

Til det franske nyhetsbyrået AFP bekrefter spansk politi at en aksjon pågår, uten å ville gå nærmere i detalj. Ifølge avisen AS var politiet i aksjon i klubblokalene til Huesca tirsdag morgen kl. 07.00. Klubbens advokat sier at ledelsen forholder seg rolig til det som pågår.

Ledelsen i den spanske ligaen opplyser i sin uttalelse at den i løpet av 2018/19-sesongen ble informert om åtte mistenkelige tilfeller av «handlinger relatert til kampfiksing». I tillegg skal den ha blitt kjent med 18 tilfeller av at spillere satset penger på utfallet av kamper.

Korrupsjon

As skriver at mistanken for alvor ble vekket under oppgjøret i den 41. runden i Secunda Division mellom Huesca og Nástic de Tarragona.

Ligaen takker videre politiet for «den ekstraordinære innsatsen som er lagt ned for å bryte ned det som ser ut til å være en organisert kriminell gruppering som har vært dedikert til å skaffe seg økonomisk gevinst gjennom å forhåndsbestille utfall av fotballkamper».

De pågrepne skal være mistenkt for kampfiksing, korrupsjon og hvitvasking av penger.