Sport

Medier: Juárez på ønskelisten til Cruz Azul

Vålerenga-backen Efraín Juárez (31) er ønsket av Cruz Azul, ifølge meksikanske medier. VIF kaller det spekulasjoner, selv om Amin Nouri er på vei tilbake fra låneoppholdet i Oostende.

Flere medier, blant andre Marca, siterer avisen El Universal på at den meksikanske klubben Cruz Azul vil hente høyrebacken Juárez hjem til meksikansk fotball. 31-åringen har tidligere spilt for klubber som Monterrey og América i Mexico, i tillegg til skotske Celtic og Vancouver Whitecaps (MLS).

31-åringen kom til Vålerenga i mars. Han har kontrakt med VIF ut 2019-sesongen.

– Efráin Juárez, som spiller i norske Vålerenga, er en av spillerne Cruz Azul kan forsterke med før neste sesong, skriver El Universal.

Les også: «VIF kneblet seg selv foran årets største publikum» (DA+)

– Spekulasjoner

VIF toner imidlertid ned Cruz Azul-koblingen.

– Jeg har ikke hørt noe om dette, verken fra Cruz Azul eller Efraín. Jeg skriver det på «silly season»-kontoen. Og da Efraín kom hit, var han jo opptatt av at han ønsket å flytte familien til Europa, sier sportssjef Jørgen Ingebrigtsen i Vålerenga til Dagsavisen.

El Universal påpeker også dette.

– Et problem kan være at Juárez’ kone ikke er veldig overbevist om at en retur til Mexico er det rette, heter det i avisen.

– Men med Amin Nouri på vei tilbake fra lån, og med tanke på at Juárez bare har VIF-kontrakt ut sesongen, kan man kanskje se for seg at et slikt scenario kan skje?

– Hva da? Et salg av Juárez? Alle våre spillere er til salgs for rett pris, men dette blir bare spekulasjoner, svarer Ingebrigtsen.

Les også: Husker du denne VIF-kjenningen? Nå har han fått ny kontrakt i tysk storklubb (DA+)

Nouri-prat

Amin Nouri har vært på lån hos belgiske Oostende i vårsesongen, men nylig uttalte 29-åringen at han hadde avslått et forslag om permanent kontrakt hos belgierne.

– Hva er status rundt Amin Nouri?

– Amins låneavtale utløper 30. juni. Med mindre noe annet skjer, er han spilleklar for oss når overgangsvinduet åpner 1. august, sier Jørgen Ingebrigtsen.

– Ønsker dere Nouri med videre?

– Hvis han ønsker det selv. Men vi har jo kontrakt med ham i over to år til, så det er det vi forholder oss til. Vi skal ta en prat med ham snart.

– Men hvis Nouri kommer tilbake til VIF, kan dere plutselig stå med to rutinerte høyrebacker?

– Det kan være bra, det, svarer sportssjefen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

HJK, så Rosenborg

Han har lite nytt å melde på overgangsfronten.

– Vi jobber hele tiden med spillerlogistikk, som jeg har nevnt før. Men nå er det ingenting nytt. Men vinduet åpner som nevnt ikke før 1. august, og det er fortsatt flere kamper igjen før vi er halvveis i sesongen, minner han om.

Vålerenga tapte 0-3 hjemme mot Lillestrøm forrige serierunde. Nå venter en liten pause før kampen mot Rosenborg på Lerkendal 16. juni.

– Nå skal vi slikke sårene litt, vi var ganske «tynne» i kampen mot LSK. Det er ikke ferie for spillerne nå, bare fri fra fellestreninger. Vi er i gang igjen på mandag. Før det skal alle som er friske og raske gjennom to løpeøkter og to styrkeøkter hver. Resten har spesialtilpassede opplegg. Så det er ingen ferie her, men fullt kjør. Og 9. juni blir det treningskamp mot HJK Helsinki på Intility Arena, sier Jørgen Ingebrigtsen.

Mer fra Dagsavisen