Ski

Medaljeposisjon i kombinert

Det norske kombinertlaget ligger på fjerdeplass etter lørdagens hopping. Opp til ledende Frankrike skiller det 44 sekunder.

Av Per-Kristian Eriksen

FALUN: Frankrike tok ledelsen ved François Braud og Jason Lamy Chappuis etter hoppingen i den kombinerte lagsprinten i VM lørdag. Norge ligger på fjerdeplass før langrennet.

Det skiller 44 sekunder mellom Frankrike på topp og det norske laget, der Magnus Moan fikk til et kjempehopp under svært gode forhold, men der Håvard Klemetsen ikke hadde full klaff i bakken.

Moan fikk voldsom høyde i hoppet sitt og landet på 127,5 meter, men klarte ikke å sette et nedslag. Det fikk han mye trekk for.

– Norge ligger godt an, mens vi er litt for langt bak, sa østerrikeren Bernhard Gruber. Han og Østerrike ligger på sjuendeplass etter langrennet og er 1.32 minutt bak.

– Jeg regner med at jeg skal gjøre grovjobben for Klemetsen. Vi går for medalje, sa Magnus Moan til NRK.

Det betyr at han satser på å gå ut først av de norske. Begge de to norske løperne var enige i at avstanden fram kanskje var i lengste laget, men umulig er det ikke.

Før langrennet, som går over 2 x 7,5 kilometer, ligger Japan på annenplass og Tyskland på tredjeplass. Alt tyder på at den norske duoen går for medalje, men gullet kan det bli tøft å sikre seg. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen